1. Home
  2. Vesti
  3. Top 5 najprodavanijih automobila u Italiji
Top 5 najprodavanijih automobila u Italiji
5

Top 5 najprodavanijih automobila u Italiji

835
5
Podelite sa prijateljima:

Na čelu liste je naravno Fiat Panda. 

Prosto je neverovatan prodajni uspeh Pande u matičnoj Italiji. Uprkos poznom dobu aktuelne generacije, prodaja nikako ne posustaje – naprotiv, ona raste! Za u prva tri kvartala, ovaj mališan stigao je do 106.000 kupaca! To je rast od čak 19%. Posebno vredi napomenuti i odličan uspeh Pande LPG koja je prodata u više od 16.000 primeraka.

Na drugoj poziciji je još jedan italijanski automobil, i to pomalo zaboravljen. U pitanju je Lancia Ypsilon, koja uprkos brojnim prognozama o propasti još uvek odoleva zubu vremena. Ypsilon je tako ubeželio 45.000 prodatih jedinica zaključno sa septembrom, uz rast prodaje od 29%!

Treće mesto pripalo je jednom predstavniku francuske škole – Renaultovom Cliju. Clio je prodat u 34.000 primeraka, uz pad prodaje od 15%. No, uprkos lošijem rezultatu nego lane, i dalje je u top 3.

Četvrti je još jedan član FCA alijanse, ali ovaj put ne radi se o italijanskom automobilu, već o Jeepu Renegade. Najmanji Jeepov model ima odličan uspeh u Evropi, a pogotovo u Italiji. Ove godine, italijanska fizička i pravca lica kupila su nešto manje od 34.000 jedinica ovog vozila, što je za 5,2% bolji uspeh nego prošle godine.

Top 5 zaokružuje Dacia Duster. Ovaj model nedavno se dočepao titule najprodavanijeg SUV-a u Evropi, te je jasno da ni uspeh u Italiji nije slučajan. Rumunski SUV ostvario je rast prodaje od sumanutih 66% i prodat je u 33.000 primeraka.

AutoRepublika 

(835)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

smisao clanka? ovo je vec 3000ti clanak na istu temu u zadnja dva mjeseca…

moron

Da li si nedavno negde čitao sličnu listu TOP 20 u Nemačkoj? Nema nijednog modela na listi da nije imao (ovakve ili onakve) veze sa Nemačkom. Veoma jak ekonomski patriotizam. Italijani izgleda manje na to obraćaju pažnju.

Rade

To samo tako izgleda. A po sredi, šta je… Uspeh Clia bi trebalo tražiti u uzroku kao što je ukidanje Punta (C3 i Polo se isto dobro prodaju). Renegade je Fiat i još se proizvodi u Italiji. A Duster… pa izgleda da je dobrom delu italijanskog stanovništva preskup Renegade.

moron

Eto ga još jedan „šamar“ 🙂 Zabluda manje …

Rade

🙂
Neverovatno mi je da je Fiat ukinuo Punta, a naslednika još uvek nema. Italija, kao i cela Evropa uostalom, vapi za B segmentom.