1. Home
  2. Vesti
  3. Zašto Bugari masovno kradu tablice s vozila izbeglica iz Ukrajine?
Zašto Bugari masovno kradu tablice s vozila izbeglica iz Ukrajine?
6

Zašto Bugari masovno kradu tablice s vozila izbeglica iz Ukrajine?

11.51K
6
Podelite sa prijateljima:

Rat u Ukrajini je doneo brojne direktne muke stanovnicima zemalja uključenim u oružani sukob, ali i onim iz okolnih zemalja, gde je priliv izbeglica iz ugroženih područja veoma intenzivan. Tako se veliki broj ukrajinskih državljana obreo u obližnjoj Bugarskoj, a među njima nije mali broj ni onih koji su do, nama susedne države, dobacili ličnim automobilom.

Kao da takvim ljudima nedaća nije dosta, istočni mediji prenose da su se vozači iz Ukrajine u Bugarskoj suočili i s problemom nestanka registarskih tablica sa vozila, uz opasku da se ni lokalna policija ne potresa previše ovim povodom i ne čini dovoljno kako bi se stalo na put ovim sitnim krađama.

Ruski list MK je preneo izjavu izvesne Svetlane iz Harkova koja je rekla novinarima te redakcije da su joj u Bugarskoj ukradene tablice, a sve je posebno zanimala pobuda, odnosno razlog koji je podstakao ljude da prisvoje tablice s vozila strane zemlje. Dugo se nije znalo o čemu se radi, ali je onda otkriveno da je pravi razlog krađe registarskih oznaka taj što su lokalci na taj način izvrdavali s plaćanjem naknade za parking.

Bugarski državljani, naravno ne svi, bi onda pričvrstili te „pozajmljene“ tablice na svoja vozila onda kada bi ih parkirali na mesta gde to nije dozvoljeno (ili barem ne u toliko dugom vremenskom trajanju). Nakon što bi oznake bile iskorišćene, novinari su preneli da bi bivale odbačene. S druge strane, žrtve iz Ukrajine su bivale suočene s nemogućnošću korišćenja vozila jer je proces pribavljanja novih metalnih tablica u datim okolnostima dugotrajan i mukotrpan.

Poseban problem Ukrajincima predstavlja i to što su mnogi do okolnih zemalja dobacili na zimskim gumama, a u okruženju su one nelegalne za upotrebu mimo studenih meseci, pa je kazna za ovaj prestup u Bugarskoj na nešto jačem nivou od dvadesetak evra. Nažalost, novca za letnje pneumatike mnogi ni nemaju…

Za kraj još da dodamo da ni ruski vozači nisu bez muka kada krenu svojim automobilom van granica zemlje. Pre neki dan je objavljena vest da vozači s ruskim registracionim oznakama neće moći da računaju na pogodnosti koje donosi takozvani zeleni karton na teritoriji Švajcarske i zemalja iz bloka Evropske unije, s početkom od 1. juna, ali naredne godine.

AutoRepublika

(11507)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Bugarska ciganska posla…

TheStig

Jednostavan odgovor…jer su pizde tzv lazljiva braća.

S mile

Danas pravim Bugarsku tortu…

Normalna torta, samo je ubodem nožem kad se ne nada

Skorašnja fora 😂

igi

Dok svi pevaju „Danas nam je divan d“ – a ti krk 😀

Renault Terminator

Ко слави рођендан?

Renault Terminator

🤣
Класично бугарски нема шта.
Та торта се може звати и Југословенска…Хрвати и Муслимани су били Бугари у Југославији,два пута су зарили нож у Југославију која их је спасла нестанка због геноцида који су урадили над невиним Српским народом.