1. Home
  2. Vesti
  3. Najprodavaniji premijum brendovi u Francuskoj
Najprodavaniji premijum brendovi u Francuskoj
2

Najprodavaniji premijum brendovi u Francuskoj

816
2
Podelite sa prijateljima:

Domaći DS Automobiles nije među najbolje plasiranim premijum markama u zemlji „trikolora“. 

U Francuskoj gazduju Peugeot i Renault, sa 185.000 i 165.000 prodatih automobila u razdoblju od januara do jula. No, kako stoje stvari sa premijum segmentom i ko tu vodi glavnu reč u ovoj zemlji?

Najpopularniji proizvođač u ovoj klasi je Audi sa 31.643 registracije, čime se marka sa četiri prstena plasirala na čak 7. poziciju među najprodavanijim automobilskim brendovima u Francuskoj. Nakon Audija dolazi Mercedes sa 30.035 isporučenih vozila, dok je podijum kompletirao BMW uz 28.313 prodatih vozila.

Na četvrtoj poziciji, iza nemačke trojke, našao se Mini sa 15.607 dostavljenih jedinica, dok je tek na petom mestu DS (14.465). DS će sigurno upisati više registracija u narednim godinama sa proširenjem svog poprilično malog i delimično ostarelog portfolija. Tesla je šesti na listi, zahvaljujući velikom uspehu Modela 3, te je američka marka upisala 13.155 registracija tokom prvih sedam meseci 2021. godine.

Volvo je dodao 10.391 dostavljen četvorotočkaš, Land Rover je stigao do 3.580 potrošača, a Lexus do 3.003 kupca u Francuskoj. Nemački Porsche je prodao 2.139 automobila u Francuskoj, dok je Jaguar indeksirao 1.196 isporuka.

Alfa Romeo je spao na manje od hiljadu prodatih četvorotočkaša sa druge strane Alpa. Italijanska marka došla je do svega 847 registracija. Domaći brend Alpine čija se prodaja zasniva na jednom modelu (A110) ubeležio je 669 dostavljenih jedinica.

AutoRepublika 

(816)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Tesla je „premium“ ?

BojanNeki

Koji to „nepremium“ brend ima motorizovan gotovo čitav enterijer i eksterijer?
Od podešavanja visine i dubine volana pa sve do poklopca konektora za punjenje.
Ali treba paziti na prste. 😉
https://www.youtube.com/watch?v=2rchx42wYNY