1. Home
  2. Vesti
  3. Rusi i dalje nezainteresovani za Opel, Jeep, Fiat…
Rusi i dalje nezainteresovani za Opel, Jeep, Fiat…
3

Rusi i dalje nezainteresovani za Opel, Jeep, Fiat…

746
3
Podelite sa prijateljima:

Evropski velikani imaju velikih problema sa probojem na rusko tržište.

Opelov odlazeći direktor Opela Mihael Lošeler – pre nekoliko meseci istakao je važnost Rusije za planove nemačke marke u skorijoj budućnosti. Kada će Opel početi da ojača na ovom tržištu ostaje da se vidi, ali je činjenica da teško može da bude lošije plasiran od ovoga što im se trenutno dešava u najvećoj državi na planeti.

Tokom jula u Rusiji se svega 169 kupaca rešilo za neki od automobila iz game proizvođača iz Riselshajma. Nije lako ni Jeepu, koji je upisao svega 159 registracija u prethodnom mesecu.

Fiat takođe muku muči na ruskom tržištu gde su potrošači apsolutno nezainteresovani za vozila brenda iz Torina. Tako je italijanska marka prodala samo 105 četvorotočkaša tokom jula u Rusiji.

Preferencije ruskih potrošača bitno su drugačije od onih u ostatku Evrope, te je očito potreban i drugačiji pristup. Možda bi evropske marke trebalo da se ugledaju na Korejce, odnosno Kiju i Hyundai koji su u samom vrhu po prodaji, odmah iza domaće Lade.

Ipak, nije ni svim Azijatima Rusija blagonaklona. Honda je još jedan veliki brend koji se muči u ovoj državi. Tokom jula su isporučili svega 88 vozila, uz pad prodaje od 60%.

Većina drugih evropskih brendova, poput Škode i Volkswagena preuzeli su drugačiju taktiku na ruskom tržištu, te tamo nude potpuno drugačije motore od onoga u EU, sve po meri ruskih kupaca.

AutoRepublika 

(746)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Rusi jesu zainteresovani za Džip ali je i njima jasno da je ta marka terenskih automobila precijenjena.Za duplo manje pare može se kupiti nešto slično kod indijske Mahindre ili neki kineski primjerak.

Cuore sportivo

Rusi su siromasi sto kupuju krseve. Nedavni gledo test njive ne mogu da vjerujem da onakvu starudiju idalje neko kupuje. Ma da se prodaje, hajd da je indija pa ok. Bas su siromasi

YugoFlorida

Za Fiat razumljivo, u Rusiji nude samo Ducato i Doblo.
S takvom paletom, ne vidim što bi se neko od ruskih kupaca odlučio za ovu marku.