1. Home
  2. Sajmovi
  3. Tokio 2017
  4. Nissan IMx koncept (video i galerija)
Nissan IMx koncept (video i galerija)
0

Nissan IMx koncept (video i galerija)

167
0
Podelite sa prijateljima:

SUV baziran na Leafu, o kojem su kolale glasine, konačno se pojavio. Doduše, reč je o konceptu IMx, koji je osvanuo na Salonu automobila u Tokiju.

Dizajn se možda neće svakome svideti ali je bez dileme karakteran, sa takozvanim „suicide“ vratima i V-motion korporativnom maskom hladnjaka. Prednja i zadnja krila konceptu daruju jedinstvenu pojavu, a zanimljiv je i kada se pogleda odgore, zahvaljujući masivnom panoramskom staklu.

Unutrašnjost je tipično „konceptualna“, jer IMx je usvojio minimalističku postavku bez ikakvih fizičkih kontrolnih jedinica. Široki OLED displej služi kao panel instrumentacije, a Nissan kaže da je iskoristio 3D štampač za kreiranje okvira sedišta sa laserski ugraviranom katanagare dijagonalnom šarom i kumiki motivom za naslonima za glave.

Kada je u pitanju pogon, ovaj SUV je opremljen sa dva elektromotora koja generišu kombinovanu snagu od 430 konja i 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Koncept počiva na najnovijoj Nissanovoj EV platformi, što znači da IMx ima potpuno ravan pod, koji obezbeđuje izdašan kabinski prostor i nisku tačku težišta.

Baterije visokog kapaciteta omogućavaju voznu autonomiju od 600 kilometara između dva punjenja. Kao i većina konceptnih automobila i IMx poseduje napredan sistem autonomne vožnje – ProPILOT. Kada je aktiviran, volan se automatski uvlači unutar armaturne table nasloni sedišta se zavaljuju zarad boljeg komfora. Kada se automobil prebaci na manuelni režim, volan se ponovo pojavljuje, a sedišta se vraćaju u prvobitni položaj.

Naravno, IMx je koncept, a serijski SUV baziran na Leafu se očekuje pre isteka ove dekade.

(167)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments