1. Home
  2. Vesti
  3. Changan CS95 prošao kroz drugo po redu zatezanje bora
Changan CS95 prošao kroz drugo po redu zatezanje bora
0

Changan CS95 prošao kroz drugo po redu zatezanje bora

154
0
Podelite sa prijateljima:

Krosover sa tri reda sedišta Changan CS95 debitovao je 2016. godine, to je najskuplji „tradicionalni“ SUV u liniji brenda (hibridi se ne uzimaju u obzir). U rodnoj Kini, puna prodaja počela je 2017. godine, prve godine, i postala je najbolja za model: prema podacima kojim raspolaže sajt CarSalesBase, tada je prodata skoro 21.000 jedinica. Ali onda je potražnja pala, pa je 2019. godine CS95 prošao kroz ogromnu restilizaciju.

Na kraju 2021, SUV je u „plusu“ (8.844 jedinica, + 43%), ali je još uvek daleko od konkurenata. S druge strane, Volkswagen Teramont prošle godine u Kini je izabralo oko 55.000 kupaca. Pa ipak, Changan ne planira da lako odbaci CS95 – fotografija ažuriranog modela je po drugi put dodata u bazu podataka lokalnog Ministarstva industrije.

Rešetke a la „vreteno“, kao kod Lexusa, više nema – prednji kraj sada ima „štit“ sa duplim hromiranim „linijama“. Prednji branik je takođe zamenjen – „škrge“ koje se nalaze na ivicama postale su veće, pored toga, u njima su se pojavili elementi u obliku slova T. Zadnji branik je takođe nov. Farovi su isti, svetla su i dalje u obliku jedne matrice, ali su zatamnjena.

Prema dokumentima kineskog sertifikacionog tela, širina krosovera je povećana za 10 mm na 1.940 mm, visina je povećana za 15 mm na 1.805 mm. Dužina i međuosovinsko rastojanje se nisu promenili – 4.949 i 2.810 mm, respektivno.

Ministarstvo industrije ne objavljuje fotografije enterijera, ali su špijuni već pogledali unutrašnjost restilizovanog Changana CS95. Tako da skoro da nema novih stvari, osim što je SUV dobio drugu ručicu menjača. Još nema reči o novoj opremi. Trenutni model opremljen je panoramskim krovom, atmosferskim osvetljenjem, ventilacijom prednjih sedišta, kamerama za sve strane, prilagodljivim tempomatom, automatskim kočenjem i sistemima za praćenje mrtvog ugla.

Motor nije promenjen: CS95 je opremljen dvolitarskim turbobenzincem sa četiri cilindra snage 233 konjskih snaga (360 Nm). Na prerestajling modelu, motor je uparen sa klasičnim šestostepenim „automatikom“.

Ažurirani Changan CS95 trebalo bi da uđe na kinesko tržište pre kraja ove godine. Sadašnja cena modela kreće od 26.000 evra. Model se prodaje i na Bliskom istoku, a u Rusiji takav Changan nije zastupljen, niti je kompanija zvanično objavila planove za isporuku velikog SUV-a toj državi kao jedinoj evropskoj gde bi se ubrzo mogao nuditi. Što se tiče Rusije, možda će se promeniti plan, ali što se naše zemlje tiče, sumnjamo.

AutoRepublika

(154)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments