1. Home
  2. Sajmovi
  3. Tokio 2017
  4. Subaru Viziv Performance koncept (galerija)
Subaru Viziv Performance koncept (galerija)
0

Subaru Viziv Performance koncept (galerija)

226
0
Podelite sa prijateljima:

Novi Subaru WRX neće stupiti na scenu pre kraja ove dekade, ali u Tokiju se pojavila prethodnica – Viziv Performance Concept. Reč je o automobilu agresivnog izgleda sa komponentama od ugljeničnih vlakana, implementiranih u cilju smanjenja mase. U tu grupu su uključeni odbojnici, krila, krov, kao i zadnji spojler.

Kada govorimo o prednjem delu, hauba sa ventilacionim otvorima skriva bokser motor za sada nepoznatih performansi. Naravno, pogon je simetričan na sve točkove. Futuristički farovi su urađeni u belo-plavoj svetlosnoj temi a naglašeni ventilacioni otvori u odbojniku i spliter dodatno doprinose sportskoj pojavi koncepta.

Bočni profil otkriva „mišićave“ lukove točkova, takođe sa ventilacionim otvorima, koji služe za hlađenje performantnih kočnica koje počivaju iza točkova od 20 cola. Kao i većina koncepata u Tokiju, i Viziv Performance poseduje kamere umesto standardnih retrovizora, uz odsustvo konvencionalnih ručki vrata.

Zadnji deo vozila podseća na Alfa Romeo Giuliju Quadrifoglio, ali ne radi se o plagijatu. Masivni difuzor ugošćuje centralno svetlo za vožnju unazad i četiri završetka izduvnih cevi. Nažalost, Subaru nije obezbedio nove fotografije enterijera, ali se iz ranijih mogao primetiti masivni ekran osetljiv na dodir u portret formatu, sličan onom u Tesli.

Na kraju, zaista se nadamo da će Subaru konačno slediti dati koncept sa serijskim modelom, jer da podsetimo, aktuelna generacija WRX-a je blago razočarala nakon koncepta predstavljenog 2013.

(226)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments