1. Home
  2. Sajmovi
  3. Minhen 2021
  4. Volkswagen ID.Life kao najava budućeg gradskog krosovera (GALERIJA)
Volkswagen ID.Life kao najava budućeg gradskog krosovera (GALERIJA)
1

Volkswagen ID.Life kao najava budućeg gradskog krosovera (GALERIJA)

153
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen će uskoro proširiti svoj portfolio električnih modela i zaći subkompaktnu nišu u tom segmentu. 

ID. Life koncept koji je upravo predstavljen na Salonu automobila u Minhenu služi za uvod u priču o električnoj budućnosti malih, gradskih automobila. Na serijsku varijanti moraćemo da sačekamo nešto duže – nadležni u Volkswagenu navode da će ona stići tek 2025. godine.

Prikazani konceptualni krosover postavljen je na skraćenu verziju MEB platforme, a buduća arhitektura VW grupe za manja električna vozila nosiće zvanični naziv MEB Lite. Ovaj električni mališan ima pogon na prednje točkove, a za njihovo pokretanje zadužen je jedan elektromotor. On dostavlja respektabilnih 231 ks i 290 Nm.

Volkswagen navodi da je predmetni krosover u stanju da obavi sprint do 100 km/h za samo 6,9 s, dok je maksimalna brzina limitirana na 180 km/h. ID. Life ima bateriju kapaciteta 62 kWh, od čega je za korišćenje dostupno 57 kWh. Prema WLTP protokolu, domet ovog vozila je 400 km.

Nemci ističu da automobil može koristiti brze punjače, te da će tada za samo 10 minuta dopuniti dovoljno električne energije za nekih 160 km vožnje. Volkswagen je ovom krosoveru podario robusnu formu sa ulaznim uglom od 26 stepeni i izlaznim od 37. Klirens je impresivan sa 19 cm, kao i međuosovinsko rastojanje koje iznosi 2.650 mm, što je više nego kod aktuelnog bestselera te marke – Golfa osme generacije.

Ipak krosover ima daleko manje spoljne dimenzije od Golfa – dug je 4.091 mm, 1.845 mm širok i 1.599 mm visok (naravno, daleko više od hečbeka). Volkswagen tvrdi da cilj za serijsko izdanje ostaje isti – početna verzija neće biti skuplja od 20.000 evra (bez uračunatih subvencija), dok će maksimalno opremljen model koštati 25.000 evropskih novčanica.

AutoRepublika 

(153)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
igi

VW Ide život… Simpatičan mališa.