1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M5 – započela serijska proizvodnja
BMW M5 – započela serijska proizvodnja
0

BMW M5 – započela serijska proizvodnja

3.80K
0
Podelite sa prijateljima:

Blago onima koji će staviti prst na čelo i razmišljati o tome da li da odaberu „Marina Bay“ plavu ili možda „Snapper Rocks“ plavu…

Reč je naravno o BMW-u M5, najmoćnijem serijskom sedanu marke ikada. Javno je predstavljen u septembru na IAA u Frankfurtu, a prošle nedelje je najavljeno da sem što je najmoćniji, ujedno je i najskuplji M5 do sada. Konačno, započela je proizvodnja u fabrici u Dingolfingu.

Prvi proizvedeni primerci odlaze u ruke evropskih kupaca, ali ni ostali neće dugo čekati na novu perjanicu F90 generacije. Isporuke u Nemačkoj, Velikoj Britaniji i SAD će započeti gotovo simultano tokom marta sledeće godine, a Bavarci očekuje da će biti oboren prodajni rekord prošlog modela od 20.000 jedinica.

Jedan od prvih M5 koji su sišli sa proizvodne trake je model u atraktivnoj „Snapper Rocks“ plavoj boji. To je jedna od sedam boja koje će biti dostupne bez dodatnog troška, dok će opcioni izbor doi u vidu male selekcije kolorita i BMW Individual programa.

Novi M5 ne samo što je skuplji od prethodnika već ga nadmašuje u svakom pogledu. Nešto je lakši (1.855 kilograma) i snažniji (608 ks). Motor je i dalje 4,4-litarski V8 biturbo. Sprint do stotke je skraćen na 3,2 sekunde, a nova CLAR platforma je tu da osigura sjajnu upravljivost i unapređene performanse.

Izvor: BMW Blog

 

(3801)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments