1. Home
  2. Sajmovi
  3. Tokio 2017
  4. Mitsubishi e-Evolution koncept (galerija)
Mitsubishi e-Evolution koncept (galerija)
0

Mitsubishi e-Evolution koncept (galerija)

181
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon oživljavanja kultnog naziva „Eclipse“, koji se nažalost nalazi na SUV modelu, Mitsubishi je uskrsnuo još jedno svojevremeno obožavano automobilsko ime – Evolution. Međutim, u ovom slučaju je reč o vozilu sa podignutim klirensom, naravno, kao i prefiksom „e“. Reč je o električnom SUV modelu u konceptnoj formi, prilično neuobičajenog dizajna.

Detalja u vezi sa tehničkim specifikacijama baš nešto i nema trenutno, ali ono što je poznato oko e-Evolutiona je da je pogonjen putem tri elektromotora izraženog obrtnog momenta. Jedan od njih pokreće prednju osovinu, dok su druga dva pozadi, tako da imamo postavku pogona na sve točkove koji izvlači beneficije iz elektronski kontrolisane raspodele obrtnog momenta. Paket baterija ispod poda osigurava nisku tačku težišta, ali autonomija nije poznata.

Mitsubishi je istakao još jednu interesantnu karakteristiku vezanu za električno pokretane kočione čeljusti, koje isporučuju superiornu zaustavnu moć u odnosu na regularne hidraulične jedinice, a u isto vreme imaju brži odziv.

Kao i prethodno predstavljeni Nissan IMx, i e-Evolution poseduje „suicide“ vrata. Panel instrumentacije karakteriše širok centralni displej, uz dva manja ekrana sa svake strane, koja emituju sliku koju šalju bočne kamere. Potpuno digitalni klaster instrumentacije počiva iza neobičnog volana, dok donja sekcija centralne konzole takođe poseduje dodatni ekran sa dugmićima osetljivim na dodir.

Još uvek nema reči o eventualnom serijskom modelu, mada je poznato da Mitsubishi radi na šest novih modela i pet restilizacija, a svi treba da se pojave u naredne tri godine. Kompanija je sugerisala da bi i serijski Evo model mogao da se vrati, ali se to neće desiti u narednih šest godina.

 

(181)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments