1. Home
  2. Prezentacije
  3. Najava 80+ noviteta u Evropi I deo
Najava 80+ noviteta u Evropi I deo
1

Najava 80+ noviteta u Evropi I deo

2.11K
1
Podelite sa prijateljima:

Izgleda da proizvođači automobila ne spavaju baš nikad. Spremili su nam poplavu noviteta. Teško je već i nama, što dišemo automobile svaki trenutak, da propratimo sve tržišne egzibicije. Sudeći po ovoj listi, Volkswagen i BMW grupi bi odgovaralo da dan traje 40 sati, dok su najspokojniji svojom aktuelnom gamom Volvo, Toyota i Renault. Idemo redom!

Audi

Audi A6 (leto 2018.)

Sa svojim udarnim modelom A6, Audi je, po običaju, sačekao da vidi šta će kupcima da ponudi konkurentska E klasa i serija 5, da bi kupcima predstavio i svog delegata u ovom važnom segmentu. Novi A6 će dodatno da nam zagreje naredno leto. Biće i duži i širi od, sada već sedam godina stare aktuelne generacije, a pored toga očekuje se i nešto oštriji dizajn, sa manje oblina. Imaće raskošan enterijer sa dva ekrana osetljiva na dodir. Agregati koji će biti ugrađivani u njega su, u osnovi, aktuelni i u ovoj verziji, s tim što će biti detaljno revidirani. To u prevodu znači: četvoro i šestocilindarske jedinice u benzinskoj i dizel verziji, uz dodatak novih V6 i V8. O istoriji modela Audi A6(možete više da pročitate u našoj odgovarajućoj rubrici.

Audi A7 (leto 2018.)

Potpuno očekivano, kupe izvedba luksuzne limuzine, podeliće pogonske sklopove i sve ostale tehnološke i dizajnerske blagodeti modela čiji je derivat.

Audi A8 (decembar 2017.)

Audi A8 je, na spektakularan način, predstavljen 11. jula 2017. godine u Barseloni . Inkorporira najsavremenije i najnaprednije tehnologije koje današnja industrija može da ponudi, za “masovnu” upotrebu. Verujemo da ste na odgovarajući način propratili prezentaciju nove perjanice iz Audija, pa i o ovom modelu možete dosta da pročitate i u rubrici Prezentacije  i Video . Očekujemo ga pre Nove godine u prodajnim salonima regiona.

BMW

BMW Z4 (prvi deo 2018.)

Dugo očekivani roudster Z4, koji je na tržištu egzistirao još od 2002. godine, i čija je proizvodnja stopirana lane, bio je popularan i čest izbor. Međutim, to nije bilo dovoljno da se ostvari liderska pozicija u segmentu, pa je nedavno, u konceptnoj verziji, predstavljen svetskoj publici. Svi znamo da je razvijan u partnerstvu sa Toyotom, kao I da mu je Supra sestra rođena. Pokretaće ga poznati BMW agregati zapremine od 2 i 3 litra (252 i 340 ks), a i osmostepena automatska transmisija nam je već poznata. Pogon će biti zadržan na zadnje točkove, u osnovnoj verziji, koja će startovati sa cenom nižom od oko 30.000 evra. I o ovom modelu možete da saznate više, listajući naše rubrike Vesti i Prezentacije. Ovde bi trebalo da bude kraj najave, međutim, moramo da iznesemo i ličnu impresiju: svojim dizajnom: Z4 ostavlja bez daha.

BMW M5 (početak 2018.)

Pre par dana predstavljeni M5 se očekuje na tržištu u prvom delu naredne godine. Pretpostavljena ulazna cena za ovaj model će biti nešto preko 80.000 evra. Šta kupac dobija za taj novac, molimo vas da detaljnije proučite u rubrici Prezentacije , gde smo mu poklonili zasluženu pažnju.

BMW serije 8 (leto 2018.)

S radošću smo dočekali najavu oživaljavanja legendarne serije 8. U konceptnoj formi, nedavno predstavljeni BMW serije 8, predstavlja četvorosed koji je zasnovan na, i dalje aktuelnoj perjanici, odnosno seriji 7. Znači, u ponudi će biti sa tri benzinska i dva dizel agregata, uparena sa osmostepenom automatskom transmisijom. Očekuje se i performantni M8, kao i plug-in hibridna verzija . I ovaj model zaslužuje pohvale za dizajn, a više o njemu saznajte u našoj rubrici Prezentacije .

BMW serije 6 GT (kraj 2017.)

BMW serije 5 GT se baš i nije proslavio na tržištu, barem što se tražnje za njim tiče. Mnogi su zadnji kraj ovog automobila videli neatraktivnim, pa je to bio jedan od verovatno vodećih razloga slabe prodaje. S te strane gledano, naslednik: BMW serije 6 GT je već pobedio, pogotovu ako se zna da počiva na osnovi odlične serije 5, koju smo već testirali . U ponudi će se naći, za početak, tri opcije agregata: 630i i 640i benzinci, kao i 630d. Interesantno je da će u osnovnoj ponudi biti uključen i paket oslanjanja sa samoregulacijom visine, uz opciono vazdušno oslanjanje. Ulaznica u BMW serije 6 GT  svet košta oko 50.000 evra.

BMW X2 (početak 2018.)

Zamišljen kao seksi verzija klasičnog krosovera X1, to bi u najkraćem bio uvodni opis za naredni minhenski novitet: X2. S obzirom na reputaciju koju je X1 stekao na tržištu, novitet ima sve izglede za uspeh. Koncept novog modela smo imali prilike da vidimo pre izvesnog vremena, sa karakterističnom “obrnutom” maskom hladnjaka, ali će izgled serijske verzije biti, po običaju, otkriven, neposredno pred promociju. Do tada, ono što smo videli od koncepta, greje srca.

BMW X3 (novembar 2017.)

Krosover srednje veličine, izuzetno važan u prodajnom miksu za bavarskog proizvođača, predstavljen je javnosti ovog leta. Evolutivnog dizajna u odnosu na prethodnika, počiva na potpuno novoj platformi. Najavljeni su agregati sa četiri i šest cilindara, koji će biti u sadejstvu sa osmostepenom automatskom transmisijom. Enterijer je usklađen sa najnovijom generacijom BMW modela, a ni praktičnost nije zanemarena. Prtljažnik zapremine 550 litara je u ravni sa konkurencijom. Proizvođač obećava vrhunsku voznu dinamiku. Startna cena će se kretati u očekivanom nivou koji je aktuelan za seriju 5. I ovaj važan novitet smo obradili u rubrici Prezentacije  i rubrici Video .

BMW X4 (leto 2018.)

Nedavno snimljen negde u Americi, bez ikakve kamuflaže . U osnovi i tehnološki identičan rođenom bratu, novopredstavljenom modelu X3, trebalo bi da se pojavi na tržištu za manje od godinu dana. Imaće identične motore u ponudi, kao i uređenje enterijera, a početna cena bi trebalo da mu bude bliska cifri od 50.000 evra. Više o najavljenom novitetu možete da pročitate ovde.

BMW X5 (2018.)

Novi X5 je najavljen za kraj naredne godine. Dok je aktuelni model zadržao platformu prethodne generacije , novi dolazi na istom temelju kao aktuelna serija 7. To će omogućiti znatno manju masu vozila, u poređenju sa sadašnjom verzijom. Na tržište stiže, otprilike u isto vreme kada i konkurent iz Mercedes-Benza. Pogoniće ga paleta od rednih četvoro i šestocilindarskih, kao i V8 agregata. Najava postoji i za plug-in hibridnu verziju.

BMW X7 (2018.)

Pred kraj naredne godine, BMW će na tržište lansirati i svog predstavnika u segmentu gde vladaju: Mercedes-Benz GLS I Range Rover. Ovaj model neće imati opciju četvorocilindarskog pogona, izuzev, verovatno, u plug-in hibridnoj konfiguraciji. Do sedam putnika će moći da uživaju u vrhunskom luksuzu, po ceni koja bi trebalo da startuje na nivou od oko 80.000 evra.

BMW i3 i BMW i3S (početak 2018.)

Mali automobili futurističkog izgleda, čiju smo aktuelnu generaciju vozili početkom proleća  za par meseci stupaju na tržište, blago revidiranog dizajna. Sportska verzija će imati nešto agresivniji izgled, kao i performanse. Osnovna konfiguracija se neće menjati u odnosu na aktuelnu ponudu. Znači, nazad elektromotor, kao i pogon. Više o novom BMW i3 pročitajte ovde.

BMW i8 redizajn, kao i i8 Spyder (početak 2018.)

BMW i8 smo imali prilike da testiramo . Kod nas ga je moguće kupiti tek od ovog leta, iako je prisutan na tržištu od 2015. godine. Uskoro je najavljeno predstavljanje restilizovane verzije, kao i Spyder modela sa pokretnim krovom. Očekivane su blage izmene u dizajnu, info-zabavnom sistemu, koji će omogućavati i kontrolu gestovima. Vrlo je verovatan i mali prirast snage (do 420 Ks u roudster varijanti), kao i povećana autonomija u čisto električnom modu.

Citroen

Citroen C5 Aircross (leto 2018.)

Proizvodnja klasične Citroënove limuzine je prekinuta prethodne godine zbog slabe prodaje. Iako nema najave o povratku sedana na tržište, ime će nastaviti da živi. Očekivanja od velikog SUV modela nisu mala u Citroenu. C5 Aircross je vozilo sa stilom , delimično definisanim modelom C4 Cactus, kojeg smo takođe testirali. Najavljena je vrhunska vozačka kao i tehnologija info-zabavnog sistema. Sa tehnološke strane, takođe, veoma je upadljiva sličnost sa nagrađivanim rođakom: Peugeotom 3008. Automobili iz Citroenovih fabrika su, po pravilu, praznik za oči, pa ništa manje ne očekujemo ni od ovog novajlije.

Citroen C3 Aircross (početak 2018.)

Zamena za simpatični, ali već predugo prisutni C3 Picasso MPV stiže za nekoliko meseci u vidu novog C3 Aircrossa, koga smo vam već predstavili. Karakteriše ga vrlo funkcionalan i porodično orijentisan enterijer, sa brojnim mogućnostima personalizacije. Bezbednosne karakteristike su u skladu sa današnjim vremenom, dok će sledeći agregati biti instalirani: 1,0 i 1,2 litarski benzinci, kao 1,6 dizel. Početna cena se očekuje od oko 18.000 evra. O njemu saznajte više ovde .

Citroen E-Berlingo Multispace (do kraja 2017.)

Novi E-Berlingo Multispace je zasnovan na električnom Berlingo vanu, i ima autonomiju od oko 170 kilometara. Dopuna baterija do oko 80% ukupnog kapaciteta (što je dovoljno za autonomiju od oko 140 kilometara) traje tridesetak minuta. Na kućnoj instalaciji, punjenje traje oko deset časova. Međutim, očekivana cena je preko 30.000 evra za osnovni model.

DS – PSA grupa

DS 7 Crossback (početak 2018.)

PSA grupa ima svoj premijum brend, to svi znamo . Sa ovim novitetom, Francuzi planiraju da na tržištu izazovu Audi Q5 i ekipu. Dizajn će mu biti oštriji u poređenju sa aktuelnom DS gamom, a očekuje se enterijer dostojan premijum atributa, sa velikim ekranom info-zabavnog sistema. Pogoniće ga novi 1,5-litarski dizel agregat. Očekuje se i plug-in hibrid verzija. Sa cenom od oko 35.000 evra, trebalo bi da bude pozicioniran ispod direktnih rivala.

Dacia

Dacia Duster (početak 2018.)

Novi model popularnog rumunskog SUV modela je upravo ovih dana doživeo svoju vizuelnu internet prezentaciju. S prodajom startuje početkom naredne godine, sa brojnim unapređenjima, kako u spoljnom dizajnu, tako i u kvalitetu i dizajnu enterijera. Očekivana je identična vozna dinamika kao kod aktuelnog modela, kao i dva poznata agregata: 1,6 benzinski I 1,5 dizel. Očekuje se neznatno veća početna cena od aktuelnog modela.

Ford

Ford Fiesta Active (kraj godine)

Ford je pre nekoliko nedelja predstavio novu generaciju svog bestselera  a do kraja godine bi trebalo da usledi i Active varijanta, sa SUV dodacima i stilom krosovera. U odnosu na klasičnu verziju, unapređeno je oslanjanje, što bi trebalo da doprinese dodatnoj udobnosti. Početna cena če biti značjno viša u odnosu na hedžbek original.

AutoRepublika tim

(2107)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Milan

Svi su modeli daleko skuplji od Tesla 3 modela, a ne mogu po tehnologiji ni da mu pridju. Dzabe predivan dizajn i trista cuda kad su to u novoj eri tehnologije prakticno traktori. Trziste se lagano okrece prema Americi.