1. Home
  2. Vesti
  3. BMW X3 u 10 video klipova
BMW X3 u 10 video klipova
5

BMW X3 u 10 video klipova

306
5
Podelite sa prijateljima:

BMW X3 je trenutno u centru pažnje, a nakon jučerašnje premijere, evo i 10 video klipova novajlije iz Spartanburga.

Mada ne izgleda mnogo drugačije u odnosu na prethodnika, izmena ima dosta. Novi model je nešto veći, ali 55 kilograma lakši. Takođe, može da se pohvali vodećim koeficijentom otpora vazduha u segmentu, od samo 0,29.

U ostale modifikacije se ubrajaju unapređena konfiguracija xDrive sistema sa naglaskom na zadnje točkove, standardni naplaci od 18 cola (ranije 17) i čitav niz novih tehnologija poput ekrana osetljivog na dodir od 10,25 inča. Tu je i novi „head up“ displej.

Dok su za američko tržište rezervisani xDrive30i i M40i, evropska paleta je mnogo šira. Ulazni model je sDrive20i sa 2,0-litarskim turbo motorom sa 184 ks i 290 Nm, dovoljnih za sprint do stotke za 8,3 sekunde i 215 km/h. Isti motor se nalazi i u xDrive20i, koji će u prodaju krenuti u proleće sledeće godine. Bez obzira koji model je u pitanju, menjač je osmostepeni automatski.

Boje dizela, koji su ipak najpopularniji na „starom kontinentu“, bez obzira na političke pritiske, brani xDrive20d zapremine 2,0 litra, sa 190 konja i 400 Nm. Sprint do stotke obavlja za 8 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 213 km/h. Tu je i snažniji xDrive30d sa šest cilindara i 3,0 litra radne zapremine. Iz stanja mirovanja do 100 km/h ubrzava za 5,8 sekundi, a može da pojuri do 240 km/h. Oba dizela funkcionišu u sinergiji sa osmostepenom automatskom transmisijom.

„Plug-in“ hibrid će verovatno takođe biti na rasporedu, pred lansianje električnog X3, koji bi trebalo da se pojavi 2020. godine.

Prodaja počinje u jesen.

Izvor: Motor 1

(306)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan Matic

Prethodni X3 je mnogo kritikovan zbog buke vetra u A stubovima pri brzinama preko 80km/h. Takodje motor je kod verzija sa AT prenosom bio sramotno bucan. Meni se svidja, Ali pored GLC I Q5, jedino moze da privuce okorele fanove.
Video Sam GLC mat grafit boje, cak I moj drug koji vozi 320d M coupe je rekao: ,,Ova Mecka je besprekorna“

Zvezdan

Slazem se Deki. GLC je najlepsi krosover u MB gami, a ovaj najmanje lep u BMW liniji krosovera. Ima nesto u X3 proporcijama sto mi bode oci. Verovatno odnos duzine i sirine vozila. Tako slicno mi se nije dopao ni BMW 530d. Dok ga nisam provozao. Posle je mogao da lici na sta god hoces, nije mi vise bilo vazno 🙂

Dejan Matić

Da me ne razumete pogrešno, ko da ja ne bih voleo da vozim X3 , čak iako mu duva vetar i motor stvara buku. Normalna osoba se uvek prilagodi. U prošlom veku niti su se podešavala sedišta, niti volan, pa smo se svi manje-više udobno vozili, umeli smo da istrpimo i tvrdu plastiku i kratka sedišta, danas su svi razmaženi, pa od A klase od 3.5m očekuju neki luksuz, podešavanje volana u 3D (malo preterujem), ali s druge strane BMW X3 nije jeftin, baš zato i košta da bi ponudio savršen paket, a ne buku u A stubovima. Do juče… Pročitaj više »

Fap

Samo još kada bi komletna mečka došla ofarbana a ne pola, bila bi idealna 🙂 Cak ni AMG paket ne pomaze.

Milos

Ja sam ga sticajem okolnosti video uzivo, bas u M40i varijanti i poredio sa ostalim SUV-ovima u klasi. Mnogo je unapredjeniji od prethodnog modela i mnogo vise odise luksuzom, preslikan je ambijent iz sedmice i petice. Deluje savremenije od od GLC-a i Q5. Generlno su svi premijum SUV-ovi dobri u toj klasi, ali bih rekao da X3 ipak za nijansu prednjaci, pogotovo kada je savremena tehnologija u pitanju.