1. Home
  2. Vesti
  3. Mini Electric Concept (video i galerija)
Mini Electric Concept (video i galerija)
0

Mini Electric Concept (video i galerija)

113
0
Podelite sa prijateljima:

Kompanija je još 2008. predstavila Mini E električni koncept koji je usvojio konvencionalnu karoseriju. To je zapravo bio prvi električni automobil BMW grupe koji su privatni korisnici imali prilike da voze kroz grad. Više od 600 jedinica je napravljeno, s tim što je veći deo otišao u SAD (450), u Nemačku 100, Francusku 50, a Veliku Britaniju 40 primeraka. Hedžbek nulte emisije je bio ponuđen i u drugim zemljama, uključujući Kinu i Japan. Cilj ovog programa je bio da se sazna više o električnim automobilima i njihovoj eksploataciji.

Ipak, Mini će drugačije da postupi 2019., kada će lansirati još jedan potpuno električni model. Njegova prethodnica će se naći na štandu u Frankfurtu pod imenom Electric Concept. Serijski model će biti regularno dostupan, a tehnologija na ovom polju je značajno napredovala od 2008., kada  se pojavio Mini E.

S obzirom na to da BMW već prodaje i3 u čisto električnoj formi već izvestan broj godina, uz derivat za produžavačem autonomije, vrlo je verovatno da će ta tehnologija biti iskorišćena i za potrebe Minija. Upravo je lansirani novi i3S, koji će se takođe pojaviti u Frankfurtu.

Uskoro, BMW će unaprediti i8 kupe i lansirati roudster varijantu.

Kao što je poznato, BMW radi na električnom X3, koji treba da se pojavi 2020., a godinu dana kasnije bi publici trebalo da se pokloni iNext, perjanica opremljena naprednim autonomnim sistemom. Pored „i“ porodice, kompanija već ima čitav niz „plug-in“ hibrida.

 

 

(113)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments