1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Mercedes B klase startuje sa cenom od 31.874 evra
Novi Mercedes B klase startuje sa cenom od 31.874 evra
3

Novi Mercedes B klase startuje sa cenom od 31.874 evra

2.91K
3
Podelite sa prijateljima:

Treća generacija kompaktnog minivana sa Mercedesovim oznakama dobila je svoju cenovnu etiketu. Nemački proizvođač je objavio cene za nedavno predstavljenu B klasu, a najmanja svota kojom morate da raspolažete ukoliko želite da pazarite ovo vozilo iznosi blizu 32.000 evropskih novčanica.

Početna cena se odnosi na verziju B180, koja koristi pogonsku grupu za čiji razvoj su najzaslužniji inženjeri francuskog Renaulta, zapremine 1,33 litra. U ovoj verziji, vozač može da računa na 136 konjskih snaga uz 200 njutn metara obrtnog momenta. Sedmostepena automatska transmisija sa dvostrukom spojnicom je deo pogonsko sklopa u ovoj, ali i B200 verziji koja iz istog agregata izvlači 163 “konja” (33.569 evra).

Najpristupačnija dizel verzija košta 35.932 evra, a iz dvolitarskog turbo agregata, na prednje točkove, pristiže 150 konjskih snaga i 320 Nm. I ovde je transmisija automatska i sa dvostrukom spojnicom, ali ovaj put sa osam stepeni prenosa. Snažnija verzija nosi oznake B220 d a u njoj dizel srce razvija 190 “grla”, uz 400 Nm. Transmisija je identična kao na slabijoj dizel verziji, a cena modela B220 d iznosi 39.264 evra.

Evo još poneke informacije o cenama stavki sa liste opcionala: Business Package (1.964 evra). Verovali ili ne, kamera za vožnju unazad je dodatna oprema, a može biti vaša za doplaćeni iznos od 303 evra, dok sistem kamera koji omogućuje pun prikaz zbivanja oko B klase košta 791 evro.

Panoramski klizni krov (1.363 evra), MULTIBEAM LED farovi (1.487 evra), adaptivno oslanjanje (1.178 evra) dodatne su stavke na listi opcionala.

Nova B klasa u standardnoj opremi poseduje dva monitora dijagonale 7 inča, koje su vizulena ulaznica u MBUX svet info-zabavnog sistema, samo što ovi ekrani izgledaju drastično skromnije u odnosu na prikaz na gornjoj ilustraciji. Ali, zato se za najskormniji navigacioni paket traži doplata u iznosu od 1.357 evropskih novčanica.

Znajući da ulazna verzija, takođe nedavno predstavljene, vizuelno veoma uspele A klase, poseduje veoma atraktivne plastične ratkapne na čeličnim točkovima skromnih dimenzija, i volan koji je obložen ničim, za očekivati je da je situacija slična i sa B klasom. Radost i analogija sa A klasom, biće kompletirana  ukoliko se na listi standardne opreme nalaze halogene sijalice, umesto već ustoličene LED tehnologije za prednje svetlosne grupe.

Da dodamo još da se u kasnijoj fazi tržišnog života noviteta, očekuje uvođenje u ponudu i dodatnih verzija, po ugledu na već pomenutu A klasu.

Ako nas sećanje dobro služi, za nekih 45 do 50 hiljada evra, koliko košta iole decentno “spakovana” B klasa, mogla je da se kupi pristojno opremljena E klasa u prethodnoj generaciji, a sa tom svotom, još pre samo par meseci, kupac je mogao da se počasti fenomenalno opremljenom i snažnom C klasom aktuelne generacije.

Kuda ide ovaj svet?

AutoRepublika

(2909)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Koliko sam primetio, halogeni farovi su standardni na E i C klasi, ne vidim razloga da B klasa to promeni.
Full feel.

Mad Max

Suviše jeftino deluju ovi tableti za jedan Mercedes u fulu….
Otvori za ventilaciju, okrugli + hromirani, ne idu sa četvrtastim tabletima
A tek da vidite klotaru….
Mercedes je uvek imao svoju klijentelu.

moron

„Panoramski klizni krov (1.363 evra)“
Mo’š za te novce da kupiš „dva komada“ fiksne panorame za Kadjara, ali, ti novci ne bi bili dovoljni da kupiš „jedan komad“ klizne panorame za 3008 …