1. Home
  2. Vesti
  3. Renault 4Ever uskoro u prodajnim katalozima?
Renault 4Ever uskoro u prodajnim katalozima?
10

Renault 4Ever uskoro u prodajnim katalozima?

18.49K
10
Podelite sa prijateljima:

Renault se ovih dana bavi modelima koji se davnih dana više ne proizvode i koji predstavljaju deo slavne istorije francuske marke. Pisali smo o budućem Renaultu 5, a evo sada imamo prilike da koju reč kažemo i o modelu Renault 4L, koji bi se u budućnosti mogao nazivati 4Ever. Direktor marketingaRenaulta je izašao u javnost sa posebnom objavom u vezi jubileja legendarnog 4L.

Renault se suočava s kritičnom fazom sopstvene egzistencije, odnosno trenutak je da ponovo pronađe svoje mesto pod Suncem i da ponovo izgradi sopstveni i autentičan stil. U tom procesu, od nekih modela ćemo se definitivno, za sada i do neke nove prilike, oprostiti (Espace, Talisman, Twingo), a u pomoć su pozvana neka slavna imena kako bi preuzele električni barjak i zauzela svoja upražnjena mesta u katalozima francuskog proizvođača. Futuristički koncept R5 s električnim pogonom je nedavno prikazan, ali je tom prilikom najavljena, tačnije ostavljena otvorena mogućnost lansiranja i modela 4L u modernoj odori.

Dok bi se Renault 5 mogao zvati „Renault Five“ dotle je verovatno da će se 4L nazivati Renault „4 Ever“, što je naziv koji je zaštićen pri lokalnom Zavodu za zaštitu intelektualne svojine, još u oktobru prošle godine. U tom periodu su se čelnici marke spremali za krupne najave.

Za one s boljim pamćenjem, ime 4 Ever je već upoterbljeno za jednu dizajnersku studiju Renaulta iz 2011. godine, a naslovna fotografija se odnosi na jednu od kreacija koja je svetlost dana ugledala u sklopu održavanja izbora za najbolji dizajn neo-retro „četvorke“. Od tada je proteklo više od deset godina, a priča o oživljavanju imena su ponovo aktuelne. Ovoga puta su šanse velike da će naziv biti i upotrebljen iako proizvođači često plaćaju takse za zaštitu nematerijalne imovine, bez realne namere da je u dogledno vreme vaskrsnu.

Direktor marketinga Renaulta Arno Beloni je dolio ulje na vatru pošto je na svom ličnom nalogu na društvenim mrežama podelio objavu o dolazećem 60. rođendanu modela Renault 4L.

AutoRepublika

(18488)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Бранило

Један је кишобран ! Лично поседовао 5 комада :)))
Најбољи аутомобил сви времена , са свим својим манама …
4 заувек :)))

BB

Pobjednik vremena? 😄

s mile

odličan auto, zamenjuje sve SUVove, monovolumene itd… a tek za pravljenje kuće…može da pretera sve osim šodera 😉

Бранило

носио 3 ручних колица песка … 🙂 и џак цемента 🙂

Izmenjeno 3 godine pre od strane Бранило
BB

Nekad su auta služila da naprave kuću a sad da se parikiraju ispred kafića 🙂

НАОПАК

Ваљда га звали качкет?

Matori

I Kokošinjac

Čiča

Najbolji auto, šteta što su prestali sa proizvodnjom. Natovarim ga robom i spolja i iznutra jedva ja sednem. Nemože da se popne na trotoar od tereta preko bankine od deset cm. toliko je natovaren i kači patosom pa moram da skinem robu da ne kači bankinu a vozi sve to ko da je prazan. Zaradio mi je još dva takva auta i kuću uzput gradio. Ko nebi žalio za njim!

Bach

Bilo bi lepo ali kao i sve novo biće preskupo za većinu naših ljudi

тетак

проблем електричних аута што имају моторе снаге пола мегавата
када се крену правити електроаутомобили од 30-40 киловата то ће имати смисла. не треба свако ауто да убрзава ко Ферари, већ се купи неки Ферари