1. Home
  2. Video
  3. Kris Heris driftuje Civicom Type R i trka se sa Lexusom LC 500 (VIDEO)
Kris Heris driftuje Civicom Type R i trka se sa Lexusom LC 500 (VIDEO)
1

Kris Heris driftuje Civicom Type R i trka se sa Lexusom LC 500 (VIDEO)

220
1
Podelite sa prijateljima:

Ono što je oduvek bilo najbolje u Top Gearu, ujedno nije bilo „politički korektno“, a verovatno iz tog razloga smo najviše voleli pre svega Džeremija Klarksona, koliko god da su njegove šale bile često stereotipne. Međutim, Krisu Herisu se ne može poreći da sjajno obavlja svoj posao. Ovoga puta su tema „Japanci“: Honda Civic Type R i Lexus LC 500.

Video klipovi poput ovog su oduvek bili poslastica Top Geara sa sjajno izmontiranim (smešnim) sekvencama i situacijama gde je jedan rival na papiru suviše dominantan u odnosu na drugog. Honda Civic Type R i Lexus LC 500 su dve sasvim različite „zverke“.

Zaista, teško je poverovati da je zapravo Civic brži na stazi od Lexusa – bilo kojoj stazi! Ova pobeda po nekima može da se pripiše ili vozačkim sposobnostima ili namernom ishodu u cilju dobre zabave. Dobra priča u kojoj autsajder pobeđuje se uvek dobro prodaje, posebno kada je s jedne strane „hot heč“ a s druge luksuzni GT koji košta 3-4 puta više.

S obzirom na to da je Civic razvijen u Evropi i da se proizvodi u Velikoj Britaniji, možda atribut „potpuno japanski“ ovde ne stoji, ali ne treba biti „sitničav“, jer Tokyo D grafika, nindža Stig i samurajska ikonografija, samo pružaju adekvatan kulturološki ugođaj.

Krisa Herisa je uvek sjajno gledati dok vozi. Čovek jednostavno ima talenat da može svaki automobil da natera da ide poprečno, a ovoga puta i dokazuje da „hot heč“ s prednjim pogonom donosi čak i više zabave. Mada on nije bio taj koji je analizirao Lexus, impresionirani smo i ovom mašinom. Još kada spomenemo da se ispod haube nalazi 5,0-litarski V8 i to bez turba… Naravno, LC 500 nije predodređen za stazu, ali daleko od toga da nije zabavan.

Ovaj video klip definitivno budi dete u nama. Uživajte!

AutoRepublika

Izvor: Top Gear via YouTube

 

(220)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Alex

Iz aviona se vidi da ga namerno pusta lexus. Otvara mu put da prodje 🙂