1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Opel povećao gubitke u drugom kvartalu
Opel povećao gubitke u drugom kvartalu
0

Opel povećao gubitke u drugom kvartalu

270
0
Podelite sa prijateljima:

Opel, kojeg je GM prodao PSA grupi, povećao je gubitke u drugom kvartalu na oko 250 miliona dolara, izvestio je Automobilwoche.

Opel gubi oko 4 miliona evra svakog radnog dana, citirala je nemačka publikacija neimenovane izvore bliske Opelu i PSA. Opel je u prvom kvartalu napravio gubitak od 210 miliona dolara.

Nemačka marka je odbila da komentariše ove navode.

GM je svoju nelikvidnu evropsku filijalu prodao PSA grupi, koja je vlasnik Peugeota, DS-a i Citroena. PSA pozitivno posluje zbog dobre prodaje manjih modela u Evropi.

Šef PSA, Karlos Tavarez, izjavio je još u maju da očekuje da Opel izgubi više novca u 2017.

Opel je „gubitaš“ u poslednjih 16 godina, delimično jer je bio prisiljen da troški oko milijardu dolara godišnje na istraživanje i razvoj da bi održavao mala i kompaktna vozila u skladu sa evropskim ekološkim standardima, koji se značajno razlikuju u odnosu na ona u SAD ili Kini. Tavarez je izjavio da će PSA što pre primeniti svoje platforme na Opelove modele, što je potez koji će poboljšati ekonomičnost i efikasnost za obe kompanije.

Automobilwoche je citirao jednog od PSA menadžera, koji je rekao da su se visoki predstavnici PSA, Opela i GM-a sastali u Parizu prošle nedelje da bi prodiskutovali o budućoj strategiji. PSA se složila da Opel treba da postavi sopstvene smernice u brojnim oblastima, mada će mnogi Opelovi motori verovatno biti zamenjeni PSA jedinicama, jer neće biti u skladu sa strožijim ekološkim standardima. Predstavnici radnika se boje da će samo 800 od ukupno 7.700 zaposlenih u sektoru razvoja biti potrebno u budućnosti.

PSA želi da se Opel vrati stabilnom profitu, najkasnije do 2020., sa ciljanom dobiti iz poslovanja od 2 odsto, odnosno oko 6 odsto do 2026.

PSA je 1. avgusta saopštila da je kompletirala preuzimanje Opela i sestrinskog Vauxhalla, što je ovaj konglomerat učinilo drugim po veličini u Evropi, posle Volkswagen grupe.

GM je 25. jula saopštio da je izgubio 770 miliona dolaa u drugom kvartalu zbog prekinutih operacija, u šta je uključena i prodaja Opela PSA.

Izvor: Automobilwoche

 

 

(270)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments