1. Home
  2. Vesti
  3. Ford želi da Lincoln ima samostalnu distributivnu mrežu
Ford želi da Lincoln ima samostalnu distributivnu mrežu
0

Ford želi da Lincoln ima samostalnu distributivnu mrežu

131
0
Podelite sa prijateljima:

Po drugi put u poslednje dve godine Ford će pokušati da odvoji prodaju premijum brenda Lincoln u sopstvenu maloprodajnu mrežu. Ova luksuzna marka se nalazi u Fordovom vlasništvu još od 1922. godine, a Lincoln je samostalno poslovao do početka Drugog svetskog rata.

Tada je spojen sa još jednom luksuznom markom unutar Fordove korporacije, to jest sa Mercuryjem. Takav način poslovanja je opstao sve do 2011. godine kada je Mercury ugašen. Od tada se prodaja Lincolna odvija isključivo preko Fordovih izložbeno-prodajnih salona, ali je sada proizvođač (ponovo) spreman za određene promene.


Američki gigant je krajem 2017. godine zatražio razdvajanje od uprave 150 distributivnih centara marki Ford i Lincoln, i to sa 30 najvećih tržišta za američke automobile. Od spomenutog broja, njih 72 je pristalo da samostalno prodaju Lincolne, dok su drugi odbili ponudu najviše zato što bi ispunjenje zahteva značilo i ulaganje iznosa većeg od milion američkih dolara.

Plan je privremeno zamrznut, a evo oko godinu dana kasnije je Ford korporacija ponovo spremna da se oproba sa novim eksperimentom.

Svi Lincolnovi saloni koji prihvate novu ponudu će sada imati veću slobodu, kao što je biranje lokacije, dimenzije salona i prihvatljivije kazne ukoliko ne zadovolje prodaju. Ford se nada da će prvi samostalni Lincolnov salon početi sa radom u julu 2022. godine.

Prema istraživanju koje je Ford sproveo, saloni koji prodaju isključivo premijum proizvode beleže bolje rezultate pošto kupci nikako ne žele jeftine modele kao što su Fiesta, Focus i EcoSport na istoj lokaciji kao skupoceni Navigator i Continental.

U prvih šest meseci ove godine Lincoln je isporučio 50.915 vozila u Americi, što je rast od 1,3%. U narednih nekoliko meseci kompanija će plasirati nekoliko novih modela kao što su Corsair, Nautilus i Aviator.

AutoRepublika

(131)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments