1. Home
  2. Vesti
  3. Amazon bi da oživi The Grand Tour, ali…
Amazon bi da oživi The Grand Tour, ali…
1

Amazon bi da oživi The Grand Tour, ali…

698
1
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je oko godinu dana od kada je Amazon najavio da neće produžiti snimanje popularne emisije pod nazivom The Grand Tour. Voditelji ovog serijala su bili velika britanska trojka Džeremi Klarkson, Ričard Hamond i Džejms Mej i stigli su u Sjedinjene Američke Države nakon što BBC nije želeo da produži ugovor sa njima posle još jednog od skandala Klarksona. Voleli bismo da možemo reći da je Britanac nešto naučio od svega, ali to bi bila laž, pošto je njegovo ponašanje rezultiralo da ugovor ne bude produžen ni od strane Amazona.

Sve je započelo još pre dve godine, kada je Klarkson napisao priču za novine „The Sun“ i u njoj ismevao Megan Markl ili kako je poznajemo kao Megan, vojvotkinju od Saseksa. Napisao je, „noću ne mogu da spavam i dok ležim budan u krevetu sanjam da će doći dan kada će Megan javno paradirati gola na ulicama svakog grada Velike Britanije dok javnost viče „sramota“ i baca ljudski izmet na nju“. Klarkson je kasnije kontaktirao Megan i njenog supruga Harija, a uputio je i javno izvinjenje preko društvene mreže Instagram.

Tu se pravdao kako je upravo završio gledanje jedne od epizode serije „Igra prestola“ i da su mu takve reči pale na pamet nakon toga, ali da nikada nije pozivao na nasilje. The Sun će reći da je dobio preko 25 hiljada žalbi na dan kada je ovaj rečenica završila u medijima, uz još dodatne tužbe što su dozvolili Klarksonu da je objavi. Potrebno je reći da Amazon nije otpustio Klarksona, kao ni Hamonda ili Meja, već je samo važnost njihovog ugovora istekla, a producenska kuća je odlučila da im ne ponudi novi.

Klarkson je naravno imao neku drugu priču i tvrdi da je sam napustio serijal zato što više nije mogao da se nosi sa teškim zahtevima, kao što je putovanje u mnoge države širom sveta i generalno, s tim fizičkim naporima koje ovaj posao zahteva. Takođe je sebe nazvao „starim, debelim i nesposobnim“ da bi i dalje mogao da profesionalno obavlja posao.

Od tada je prošlo oko godinu dana i sudeći po pisanju kolega sa sajta Broadcast, Amazon želi da oživi The Grand Tour. Nažalost, priča se završava na tome i britanski mediji ne navode više detalja. Međutim, jedno je jasno, a to je informacija da Klarkson, Hamond i Mej ne bi bili voditelji. Samim tim se dovodi u pitanje da li bi emisija i dalje imala tri voditelja i identične segmente iz prošlosti, pa čak i to da li bi to bio originalni The Grand Tour po ičemu osim imena.

Bez obzira kakva konačna odluka bila, Amazon sigurno čeka težak posao, a budući voditelji će verovatno dobiti kritike od prvog dana što nemaju hemiju britanske ekipe baš kao što je slučaj bio sa Top Gearom…

AutoRepublika

(698)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Ista prica kao sa nastavkom TGear bez originalne trojke. Moze to, ali treba naci slobodne voditelje, da imaju harizmu, strucni… TGear promeni nekoliko kombinacija… I opet su imali polovican uspeh.
Nekada je moglo da se napise na uvodnoj spici da je sve sala, da nikog ne vredjas, ali da tokom emisije zezas sve i svasta. Sad, ni da se pomisli na tako nesto.
Prosla su vremena kada je neko koa Clarkson mogao da zeza sve i svasta.

Zelim srecu svakoj auto emisiji, show… Naci ce mesto pod suncem…