1. Home
  2. Vesti
  3. Ovo je novi Nissan Z (VIDEO)
Ovo je novi Nissan Z (VIDEO)
0

Ovo je novi Nissan Z (VIDEO)

221
0
Podelite sa prijateljima:

Četvrtak nije počeo preterano dobro za Nissan. Kompanija je objavila svoj prvi poslovni gubitak na godišnjem nivou posle 11 godina, a reč je o cifri od čak 6,2 milijarde američkih dolara. Novi četvorogodišnji plan zahteva smanjivanje troškova, suženje ponude vozila za oko 20%, zatvaranje fabrika u Španiji i Indoneziji, napuštanje tržišta Južne Koreje i na kraju gašenje brenda Datsun, a sve s ciljem da se koncentriše na profitabilnija tržišta. Iako je veza sa Renaultom svakako narušena, ona će biti nastavljena, a u igri je još uvek i treći član strateškog partnerstva, Mitsubishi.


Ali da nije sve tako crno pokazuje video postavljen na sajtu društvene mreže Youtube. Ako je verovati onome šta možemo da vidimo u kratkoj reklami, japanski proizvođač vozila planira da debituje s čak 12 novih i osveženih modela u narednih 18 meseci, a za ljubitelje automobila svakako najbitniji je novi sportski automobil Z.

O ovom sportisti se mnogo pisalo prethodnih godina i mnogi su se pitali kada će, i hoće li uopšte, naslednik stići. Sadašnji 370Z je debitovao još 2009. godine pa definitivno pokazuje godine. Kako prenosi sajt Autoblog, dizajneri su potražili inspiraciju u klasičnom modelu 240Z, a prema priloženim slikama možemo da zaključimo da je izuzetno aerodinamičan s jako niskim krovom.

Automobil je već predstavljen predstavnicima maloprodajne mreže, to jest salonima, a neki od njih su izjavili da iako je enterijer moderan, on u velikoj meri liči na onaj iz jeftinijih limuzina Sentra i Altima.

Kupac će moći da bira samo kupe verziju koja podrazumeva dva sedišta, ali nije isključena ni mogućnost da ponuda kasnije bude proširena i roudsterom. Sa mehaničke strane, mediji nagađaju da će Z pokretati 3,0-litarski turbo benzinac koji se trenutno može pronaći ispod haube Infinitija Q50/Q60 500 Red Sport. Dok njegova snaga iznosi 400 „konja“ u luksuznom rođaku, Z bi se trebalo da može da se pohvali cifrom od blizu 500 „grla“, pa mnogi nagađaju da će dobiti novo ime kao što je 400Z ili 500Z.

Pored ovog sportiste, video klip pokazuje još nekoliko zanimljivih modela. Tu je serijska verzija nedavno predstavljenog Ariya koncepta. Reč je o električnom krosoveru koji će konkurisati rivalima kao što su Ford Mustang Mach E i Volkswaged ID 4. Kada debituje naredne godine, Ariya će moći preći 480 kilometara s jednim punjenjem baterije, a iz mesta do 100 km/h će ubrzavati brže nego spomenuti model Z.

Nissan ima mnogo očekivanja i od naredne generacije malog pikapa Frontier, a tu su i nove generacije modela Rogue/X-Trail, Rogue Sport/Qashqai, Kicks, Terra, Navara i Armada/Patrol. Zanimljivo je da se među novitetima ne može primetiti GT-R, pa pretpostavljamo da on neće dobiti naslednika.

Nova ponuda definitivno obećava i ostaje nada da noviteti neće privlačiti pažnju samo zbog cenovne pozicioniranosti, odnosno preko niske cene i velikih popusta, kao što je to slučaj u današnjim vremenima.

Preporučujemo da uložite minut vremena kako biste pogledali priloženi video klip.

AutoRepublika

(221)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments