1. Home
  2. Vesti
  3. Pravi terenac Isuzu MU-X se sprema za smenu generacija
Pravi terenac Isuzu MU-X se sprema za smenu generacija
0

Pravi terenac Isuzu MU-X se sprema za smenu generacija

279
0
Podelite sa prijateljima:

Isuzu je pre oko godinu dana predstavio pikap kamionet D-Max treće generacije, dok se premijera u Srbiji očekuje ovaj mesec. Međutim, to nije jedina vest koja nam stiže od ovog japanskog proizvođača, već dolaze glasovi o tome da će se bratski terenac, Isuzu MU-X uskoro izmestiti na novu platformu na kojoj počiva i taze pikap. Japanci su arhitekturu o kojoj pričamo nazvali Isuzu Dynamic Drive.

Još uvek aktuelni model nije ništa drugo do revidirani Chevrolet TrailBlazer, premijerno prikazan još 2013. godine koji je prošao kroz postupak restilizacije, četiri godine nakon debija. Prošle godine, američki model s povišenom pozicijom sedenja je doživeo smenu generacija, o čemu smo izveštavali. Zahvaljujući holandskom specijalizovanom mediju AutoWeek, u stanju smo da vam prestavimo slike potpuno novog SUV-a.

Mi nismo bili u prilici da uživo vidimo primerak terenca s oznakom Isuzu MU-X. Ovaj model koji počiva na konceptu „karoserija na šasiji“ se nudi u jugoistočnoj Aziji, Kini i Indiji baš kao i u Južnoj Americi i Australiji Kako sada stvari stoje, novajlija, to jest naslednik će biti otpreman i na nova svetska tržišta, ali su male šanse da se pojavi i kod nas.

Bilo kako bilo, MU-X će prema najavama zadržati mogućnost jednovremenog prevoza do sedam osoba, dok će paleta dostupnih pogonskih sklopova uključivati poznate turbodizel jedinice, onu koja se ugrađuje u „našu“ verziju D-Maxa, to jest 1.9-litarsku sa 150 konjskih snaga i 350 njutn metara najvišeg obrtnog momenta, kao i trolitarsku sa 190 konjskih snaga i 450 njutn metara najvišeg obrtnog momenta.

 

Datum debija novog terenaca Isuzua MU-X-a još uvek nije obnarodovan ali je malo verovatno da će se tako nešto odigrati tokom ove godine. Mnogo je izvesnije da će debi biti upriličen 2021. To što japanskog terenca neće biti kod nas, po svemu sudeći, ne znači da ga uopšte neće biti u ponudi u Evropi, jer se očekuje da bude predmet izvoza u Rusiju.

Za kraj još da dodamo da očekujemo da se i Mazda „posluži“ razvojnim rezultatima Isuzua i ponudi repliku pod svojim oznakama. Tako nešto nam pade na pamet pošto znamo da je pikap kamionet Mazda BT-50 upravo to, u odnosu na više puta pominjani Isuzu D-Max.

Test aktuelne generacije japanskog pikapa možete pročitati ovde, prezentaciju nove generacije ovde, a i o pomenutoj Mazdi smo detaljnije izveštavali kada je prikazana.

AutoRepublika

(279)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments