1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda ne planira novi model u naredne dve godine, međutim…
Mazda ne planira novi model u naredne dve godine, međutim…
3

Mazda ne planira novi model u naredne dve godine, međutim…

258
3
Podelite sa prijateljima:

Međutim, nakon apstinencije, očekujte velike stvari.

Mazda do marta 2022. ne planira neke velike premijere, sudeći po izveštaju Nikkei Asian Reviewa. Trenutna gama, uključujući novi CX-30, neće proći kroz značajnija osveženja ili restilizacije. Kompanija nastavlja aktivan razovj nove arhitekture za veća vozila, kao i nov pogon, koji će debitovati pre marta 2023.

Mazdini planovi vezani za spomenutu arhitekturu, pojavili su se u martu 2019. u izveštaju investitora, gde su se našli brojni detalji, informacije o novom rednom šestocilindarskom benzincu i dizelašu, blagi hibridni sistem, platforma za električne modele i tako dalje. Nova arhitektura i šestocilindarski motori bi mogli da približe Mazdu korak bliže premijumu, obezbeđujući japanskom proizvođaču da se stavi naspram Mercedesa, BMW-a i Lexusa. Biće to veliki korak za kompaniju, što će neminovno odneti velika sredstva u okviru sektora za razvoj i istraživanje u narednih nekoliko godina.

Mazda se nada da bi nove tehnologije i rešenja mogli da namame kupce od konkurencije zbog odsustva novih proizvoda i novog stajlinga. Jedna mogućnost podrazumeva bolju podršku za dizel motore. Mazda u ponudi ima twin-turbo SkyActiv-D radne zapremine 2,2 litra, a glasine kažu da je novi agregat u razvoju, koji bi na scenu trebalo da stupi ove godine.

U izveštaju iz marta 2019. takođe stoji da će japanski proizvođač lansirati brojne nove proizvode i tehnologije između 2020. i 2025., što se podudara s izveštajem Nikkei Asian Reviewa. Jedna od glasina koje cirkulišu se tiče povratka Mazdinog rotacionog motora. Mazda je to čak i potvrdila, ali uloga Wankela ne bila vezana za pogon već za produžavanje autonomije, mada je izražena želja o eventualnom sportskom modelu s rotacionim motorom.

Mada Mazda ne planira značajnije premijere u naredne dve godine, pojavljivanje novih pogonskih sistema je sasvim izvesno, a možda će na meniju biti i nova arhitektura u datom periodu.

AutoRepublika

(258)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Razvijaju novi dizel? Svaka im čast na hrabrosti u tom smeru u današnje vreme, kada od toga zaziru i neki veći.
A, aktuelna sestica još 2-3 godine? Puno. Kao da je Punto 🙂

da11

Doci ce 6ica vjerovatno ove godine.

moron

Aktuelna mazda 6 G145 Attraction je ista ona mazda iz maja 2019, zar ne? Nema neke revolucionarne promene? Ja je tada gledao u salonu …
Samo, sada je u Srbiji 28.990. A tada je bila malo preko 26 hiljada.
Šta se desilo sa cenom ?