1. Home
  2. Vesti
  3. Kia najavljuje debi novog modela K4 koji podseća na Stinger
Kia najavljuje debi novog modela K4 koji podseća na Stinger
1

Kia najavljuje debi novog modela K4 koji podseća na Stinger

142
1
Podelite sa prijateljima:

Može se slobodno reći da nova Kia K4 raste veoma velikodušno u svim pravcima i više nije tako kompaktna kao što se čini na prvi pogled, što se može videti i na ovim trima tizerskim fotografijama koje je korejski brend objavio kao uvertiru u zvaničan debi 21. marta.

Kao što se vidi, dizajnerski jezik električnih vozila je prenet na modele sa motorima SUS, pružajući avangardu i sofisticiranost. Prednji deo nasleđuje karakteristične osobine koje se vide, prvo u Kiji EV9, a kasnije i u restilizivanom Sorentu, sa tankim farovima raspoređenim u obliku slova „T“ koji se proteže duž kraja branika. Stil koji reprodukuju i zadnja svetla, tako da oba pogleda pokazuju savršeno prepoznatljiv svetlosni potpis.

Silueta je izdužena i veoma čista jer ima ručke zadnjih vrata integrisane u zadnja stakla. Ali mnogo upadljiviji je oblik fiksnog stakla zadnjeg stuba sa više vertikalnim rezom koji podseća na „pokojni“ Stinger. Poput oblika siluete sa naglašenim stilom tipičnim za fastbek, uprkos tome što je to tradicionalna limuzina sa četvoro vrata i zasebnim prtljažnikom.

Kia K4, koja se više neće zvati Forte sa druge strane Atlantika, takođe će imati moderniju unutrašnjost, čime pravi značajan iskorak u odnosu na spoljašnjost, u kojoj će dominirati najnaprednija tehnologija.

Novi model će takođe biti efikasniji i, iako će njegove karakteristike biti potvrđene za samo nekoliko dana, znamo da će 1,6-litarski turbo i 2,0-litarski benzinski motor bez kompresora, sa pogonom na prednje točkove i automatskim menjačem.

AutoRepublika

(142)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Reinkarnaciju Stingera smatram dobrim strategijskim potezom Kie. U tome bih isao korak dalje – zadrzao bih ime Stinger da publici stavim do znanja strategiju kontinuiteta i tako povratim poverenje u marku. Ukidanje Stingera bez naslednika ostavilo je jako los utisak kod publike, cime je imidz Kie dobio ukus amaterizma! Medjutim! Da li je K4 stvarno naslednik Stingera? Nova Kia u formatu 5 x 2 metra, sa motorima od 1,5 i 2,0 litra i prednjim pogonom?! Ovi podaci zbunjuju! Ako su zeleli da naprave hibrid, onda treba da urade kao i ostali proizvodjaci – gorivni motor dominira a e-pogon je samo… Pročitaj više »