1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen pripremio naslednika za C4 i C4 Cactus
Citroen pripremio naslednika za C4 i C4 Cactus
4

Citroen pripremio naslednika za C4 i C4 Cactus

409
4
Podelite sa prijateljima:

Francuski adut u C segmentu debitovaće tokom tekuće godine. 

Isprva se verovalo da ćemo novitet imati priliku da vidimo u danima pred početak Salona automobila u Ženevi, ali je zbog svima poznatih komplikacija u vezi sa virusom korona manifestacija u Švajcarskoj odložena, a ni Citroen nije prikazao svoj novi model.

Francuzi su rešili da jednim udarcem ubiju dve muve, pa će tako nadolazeći četvorotoškaš zameniti čak dva modela – standardni C4 i C4 Cactus. Dakle, u pitanju će biti kompaktni SUV sa padajućom linijom krova, tako da će imati kupeoliku siluetu.

Citroen će svoj novi model bazirati na CMP platformi, pa će tako pored konvencionalnih pogonskih jedinica, u ponudi biti i potpuno električna varijanta. Kada je reč o paleti SUS agregata, očekuje se da u ponudi sigurno budu dva motora: 1,2-litarski trocilindarski benzinac i 1,5-litarski četvorocilindarski dizelaš.

Što se tiče električne varijante, logično bi bilo da dođe do transplanta tehnologije iz Peugeota e-2008, odnosno i da Citroenov model koristi baterije kapaciteta 50 kWh i elektromotor snage 136 „konja“.

Francuska marka će sigurno podariti novitetu niz novih savremenih sistema za pomoć u vožnji. Osim toga, sigurno je da će i u kabini biti napravljena drastična razlika u odnosu na modele koje bi novi krosover trebalo da zameni. Verovatno je da ćemo videti i digitalnu instrumentalnu tablu, kao i veliki ekran za kontrolu informativno-zabavnog sistema.

Za sada nije poznato kada Citroen planira da zvanično predstavi novi model, ali pređašnje najave ukazivale su da bi budući SUV trebalo da se nađe na tržištu krajem ove, ili početkom naredne godine. U skladu sa tim, verovatno je da ćemo premijeru novog vozila francuske marke imati prilike da vidimo kada se okonča epidemija virusa korona.

AutoRepublika 

(409)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Peki

C4 Cactus je bio nekakav „polu proizvod“, Frankestajn sklopljen na brzaka. Jeste da ima izvesnih kvaliteta, ali morao je biti znatno jeftini, tako bi mu raja mnogo toga oprostila. C4 je druga prica ali ga je pregazilo vreme… Naslednik se inace ocekuje na jesen.

Don

E , vidis ovo ne volim. Pogodak bi bio da si to (istina čista) napisao u testu auta onda i to tim riječima. Nista novo, a primjera je bezbroj, kad novinari prešućuju recimo težinu jednog Opela ili Forda (300 do 400 kg teži od konkurencije), a to spomenu kad izadje nasljednik i to riječima : novi model je sada lakši za xy kila pa ga zato kupite! Naknadna pamet ili kad jednog pitaše zašto na svoj jutjub kanal stavio emisiju tek sad (7mjeaeci nakon sto je snimana), on veli pa sponzor emisije mora ju objaviti na svom kanalu, a ja… Pročitaj više »

moron

Poslednji C4 mi je i danas super autić, ali C4 Cactus – nikako. Sa Cactusom bih želeo „bliskost“ koliko i sa pravim kaktusom 🙂

Miki

Meni je stari kaktus bio prelep. Kada se pojavio, planirao sam da prodam svoj 500l Trekking i kupim zuto zeleni kaktus…sve dok nije dosao sajam a ja seo u taj automobil…