1. Home
  2. Vesti
  3. Novi motor za Mercedes Sprinter u Americi
Novi motor za Mercedes Sprinter u Americi
17

Novi motor za Mercedes Sprinter u Americi

470
17
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je prošle godine još jednom postao najprodavaniji premijum brend u Americi ispred BMW-a i Lexusa, ali se nikako ne može pohvaliti takvim uspehom i u kategoriji komercijalnih vozila. Poznati model Sprinter je privukao tek 31.851 kupca, što je oko pet puta manje u poređenju sa liderom Fordom Transitom, a nemački proizvođač vozila se nada boljim rezultatima zahvaljujući novom dizel agregatu koji će se naći pod haubom Sprintera.

Njegova zapremina iznosi 2,0 litre, a snaga 161 „grlo“ uz 361 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se prenosi na zadnje točkove preko sedmostepenog automatskog menjača. Maksimalna težina tereta koji takav Sprinter može da primi je nešto viša od tri tone, a među standardnu opremu spadaju razna elektronska pomagala namenjena poboljšanju osobina u vezi stabilnosti, ali je na listi i autonomno kočenje u slučaju opasnosti na putu, i čvrsta kuka za sve one koji pored kombija koriste i prikolicu.

Po prvi put u istoriji među opcionom opremom su u elektro-pokretana bočna vrata i sedišta, grejači u retrovizorima i automatska klima. Kao i ranije, kupac može da bira putnički kombi, radnički kombi i pikap kamionet.

Sprinter je „preko bare“ već dostupan sa dva agregata. Turbobenzinac zapremine 2,0 litre stiže sa 188 konjskih snaga i 350 Nm najvišeg obrtnog momenta dok vrh ponude čini 3,0-litarski V6 dizel sa 188 „grla“ i 441 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Početna cena iznosi 34.495 američkih dolara, dok je novi dizel opcija od oko dodatnih 4.000 zelenih novčanica, odnosno, za 2.000 dolara je pristupačnija alternativa nego spomenuti V6.

Mercedes će reći da, iako je Sprinter nešto skuplji od konkurencije (a zapravo je za 15 dolara jeftiniji od Transita), kupcima će se sigurno isplatiti, pošto će tokom godina potrošiti dosta manje novca na gorivo i održavanje. Dizelaši takođe mnogo bolje zadržavaju preprodajnu cenu pa ćemo videti da li će se i eventulano koliko će se ovaj potez isplatiti švapskom konstruktoru.

AutoRepublika

(470)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

17 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Ne mogu reci da ga vidjam cesto, a u onim retkim prilikama kada ga vidim obicno je prekriven rdjom.

kola

sprinter je auto bato. amerika nije zasluzila da tamo postoji spriter

Yankee

Slobodno ga zadrzite u Evropi onda jer u Americi niko nece plakati sto ga vise nema.

kola

nije to za vas nije u kaubojskom stilu nije ni krs nema motor od 5 litara a dizel je i ima iskorscen prostor nije ni iz azje ima evropske odike nije dzipast nije nabudzeno ruzan nema mesto za pusku ima normalne točkove

Izmenjeno 3 godine pre od strane kola
Yankee

Slozili smo se da nije za nas. Rdja kao da je proizveden u Italiji 1970-ih godina, ide na prljavo gorivo s kojim ostavlja oblak dima iza sebe, a posto nije iz Azije nema ni pouzdanost. Tako da nosite ga slobodno nazad u Evropu, vidis i sam da mu je prodaja ovde na nivou statisticke greske.

kola

nerdja to odavna a nedimi naravno trosi ko neki auto. to je vozlo za sve nemos mu nista. ovaj ford sto ga poredis je upravo sve obratno. ta amerka je neracinalna i luda u prevozu. treba da otkrjemo jos jednu ameriku novu i bolju

Yankee

U pravi si da je „ovaj Ford“ sve obratno jer je zapravo mocan i dugotrajan.
Postoji razlog zasto je Fordov komercijalni program najprodavaniji na svetu.

kola

neznam gde se prodaje taj ford al to u evropi to nepostoji. to bi se ovde zvalo lamparija. razmes li sad kapiras li zasto sad amerika udarila nemce dizelgetom. vidis li kakav nam krs ti ovde nudis a uz to trosi ko ruski vojni kamijon na benzin

Izmenjeno 3 godine pre od strane kola
Yankee

Sprinter je dizel pa ga niko ne dira u Americi. Ova prica je upravo o prosirenju vec postojece dizel ponude Mercedesa u Americi.
Kao sto rekoh – Ford ima najveci komercijalni program na svetu. Pa cak i u Evropi Fordov komercijalni program je najveci.

kola

ford ima prilagodjen koercijalni program evropi i to je najgori program na trzistu. gori nema totalno dno ali mislim na to sto nude u americi ovo evropko je premja. pogledaj stase to vozi po americi ko one hitne pomoci i sl a to lici ko stari zastava program rival i iveko ko stare hlebare samo na benzin. azostalo jedno 20 godina.

https://www.google.rs/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fimg.goglasi.com%2Fimg%2F185989189&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.goglasi.com%2Fsearch%3Fq%3Dzastava%2520rival%2527%252030.8%26price%3D300000_999999&tbnid=bSpxUZTfkMQZYM&vet=12ahUKEwir7-z8mqrqAhWPHOwKHXobDD8QMygEegUIARCcAQ..i&docid=Ws9elBKd8YjmTM&w=800&h=600&itg=1&q=zastava%20iveco%20furgon&ved=2ahUKEwir7-z8mqrqAhWPHOwKHXobDD8QMygEegUIARCcAQ

Izmenjeno 3 godine pre od strane kola
Yankee

Sta je tacno na ovom vozilu zaostalo 20 godina i sta to ima tipicno vozilo hitne pomoc u Evropi sta nema u Americi?

comment image

Renault Terminator

Jel mislis da je Fordov komercijalni program najprodavaniji?
Ako mislis to,onda nisi u pravu.Upravo je Mecrcedesov komercijalni program najprodavaniji na planeti a drugi je Volvo.

Yankee

Znam da je Fordov komercijalni program najprodavaniji i u Americi i u Evropi. Tako da nema sanse da su ga Mercedes i Volvo prestigli na globalnom nivou. Pod komercijalni program ne spadaju samo veliki kamioni vec sva komercijalna vozila – od malih kombija pa sve do velikih kamiona.

Renault Terminator

Prvi serije Sprintera su imale problema sa rdjom.Poslije toga to je na nivou statisticke greske,bar ovde u Evropi.Imamo mi u firmi dva Sprintera,jedna kombi klasicni a drugi furgon.Ne znam koje su godiste ali su matori i gaze se bez milosti,koriste ga majstori znaci sve najgore sto se moze da se vozi i trpa u njega to se i radi.Slikacu ih pa cu ti pokazati…

Yankee

Pre nekih 20-ak godina sam preseljavao iz Idaha u Wisconsin, voznja od oko 2.500 km. Iznajmim iz U-Haul ovakav Ford Econoline. Ne secam se koliko star, ali vec je imao 750.000 milja (1.200.000 km) na satu. Natovarimo ga punog namestaja plus je jos vukao prikolicu sa Fordom Mustangom na njoj. Kad smo dosli negde u Iowa cini mi se, poceo je nevidjeno da dimi. Proverim nivo ulja u njemu, kad ono na minimalcu. Dosuo ulja i junacki izdrzi do Wisconsina. Nije mogao preko 65 mph (104 km/h) i nije mu radila klima i trosio je ko tenk, ali opet impresivno… Pročitaj više »

Joseph

Sprinter je kralj kombija. Poznajem poslodavca sa cca 150 zaposlenih na našim prostorima šta svoje radnike prevozi samo u Sprinter kamiončićima (dupla kabina plus cerada ozada). Neke je kupio nove a neke je uvezao iz Njemačke sa par godina starosti, rade puno kilometara i vozači se stalno mijenjaju i nema baš kvarova.

moron

Mislim da je Sprinter na jako zlom glasu sa korozijom.