1. Home
  2. Vesti
  3. Koliko koštaju najjeftiniji novi automobili u Australiji?
Koliko koštaju najjeftiniji novi automobili u Australiji?
2

Koliko koštaju najjeftiniji novi automobili u Australiji?

5.72K
2
Podelite sa prijateljima:

Najpristupačniji model jeste Mitsubishi Mirage ES, a njegova početna cena iznosi 14.900 australijskih dolara odnosno prema današnjem kursu 9.550 evra.

Mirage ES raspolaže sa 1,2-litarskim benzinskim trocilindarskim motorom koji isporučuje 57 kW i 100 Nm. Pogonska jedinica je uparena sa petostepenim manuelnim menjačem koji snagu šalje na prednju osovinu. Osnovni trim nudi kupcima klima uređaj, daljinsko zaključavanje/otključavanje, Bluetooth konekciju, šest vazdušnih jastuka, potom kameru za vožnju unazad, te displej osetljiv na dodir dijagonale 7 inča kao i Apple CarPlay i Android Auto. Zapremina prtljažnika je krajnje skromna, svega 235 l.

No, poželi li se neki snažniji agregat sledeći model koji se nameće svojom cenom jeste MG 3 Core za koji je neophodno izdvojiti 16.690 australijskih dolara, iliti 10.663 evra.

Šta se tačno dobija za taj novac? Pa, ispod haube se nalazi 1,5-litarski benzinski agregat koji isporučuje 82 kW i 150 Nm, dok se snaga na prednje točkove prenosi putem četvorostepenog automatskog menjača. Fabrički podaci kažu da je potrošnja benzina 6,7 litara na 100 kilometara u kombinovanom ciklusu vožnje.

MG 3 Core u bazičnom izdanju nudi točkove od 15 cola, zadnje parking senzore, kao i kameru za vožnju unazad. U kabini se nalazi ekran od 8 inča osetljiv na dodir za kontrolu informativno-zabavnog sistema koji je inače kompatibilan sa Apple CarPlay, ali ne i sa Android Auto.

Tu je i klima uređaj, Bluetooth povezivanje sa mobilnim telefonom, tempomat i šest vazdušnih jastuka, ali nijedan za putnike na zadnjim sedištima. Korisna zapremina prtljažnika iznosi 307 litara. Treba napomenuti i da automobil poseduje ABS i ESP.

No, nedostaju svi moderni sistemi aktivne bezbednosti, kao što je AEB… EuroNCAP je ovom automobilu na svom testu sudara dao poprilično slabašnu ocenu od svega tri zvezdice. Ipak, to nije previše uticalo na kupce u Australiji, te je u toj zemlji prodato nekih 7.000 jedinica ovog vozila u prethodnoj godini.

Za 300 australijskih dolara više, “kenguri” mogu odabrati i Kiju Picanto S ili Suzuki Baleno GL, dok je za 17.990 dolara (11.465 evra) moguće kupiti i Škodu Fabiju 70 TSI.

AutoRepublika 

(5724)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Povoljno, pogotovo za njihov standard. Benzinci, Japanci ili Koreanci. I cepaj bato

Branko

Misliš Japanci ili Kinezi? MG Motor je u vlasništvu Kineza (SAIC), prije dio Rovera.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Branko