1. Home
  2. Prezentacije
  3. Terenac Ineos Grenadier dobio i pikap verziju sa platformom za nadogradnju
Terenac Ineos Grenadier dobio i pikap verziju sa platformom za nadogradnju
0

Terenac Ineos Grenadier dobio i pikap verziju sa platformom za nadogradnju

62
0
Podelite sa prijateljima:

SUV Grenadier predstavljen je u leto 2020. godine i postao je osnovni model britanske kompanije Ineos Automotive. Kasnije je na osnovu njega napravljen pikap pod imenom Grenadier Quartermaster.

Čini se da je nedavno predstavljeni kompaktniji Ineos Fusilier odredio budući kurs kompanije ka elektrifikaciji, međutim, njegova masovna proizvodnja je još daleko, a za sada će Ineos dodatno proširiti asortiman Grenadiera: dopunjen je pikap kamionetom sa platformom za nadogradnju.

Ineos Grenadier Quartermaster Chassis Cab je zapravo pikap sa dvorednom kabinom i dugačkim ramom sa međuosovinskim rastojanjem od 3.227 mm. Otvorena šasija omogućava postavljanje najrazličitijih nadgradnji pozadi prema želji kupca. To mogu biti ili jednostavne platforme ili specijalni moduli za policiju, hitne službe i spasioce.

Naravno, mogu se postaviti i turistički kamperi, pretvarajući kamionet u pokretnu kućicu za najudaljenija prirodna mesta. Takođe je moguće vući prikolice težine do 3,5 tone.

Šef Ineosa, Džim Retklif, objašnjava potrebu za takvom verzijom Grenadiera zahtevima kupaca. Prema njegovim rečima, od samog početka proizvodnje idejnog naslednika starog terenca Land Rover Defender, za njega je bilo povećano interesovanje raznih servisa i ljubitelja „off-road“ putovanja.

Kao i drugi Grenadieri, verzija sa kabinom sa šasijom je opremljena BMW-ovim trolitarskim rednim turbo šestacima – benzinskim B58 (286 KS, 450 Nm) ili dizel B57 (249 KS, 550 Nm). Upareni su sa čuvenim osmostepenim automatskim menjačem kompanije ZF. Šasija okvira ima kontinualne osovine, tu je i stalni pogon na sva četiri točka, zaključani srednji diferencijal i reduktor, a uz doplatu se nudi i prinudno zaključavanje međuosovinskih diferencijala.

„Šasija-kabina“ će se proizvoditi u istoj fabrici u Ambahu u Francuskoj, gde se proizvode sve ostale varijante Grenadiera. U rodnoj Britaniji, cene za njega počinju od 63.800 funti, i to je sada najpovoljnija verzija u asortimanu, sa kombijem od 64.500 funti, pikapom od 66.200 funti i putničkim SUV-om od 76.000 funti.

AutoRepublika

(62)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments