1. Home
  2. Prezentacije
  3. ID.7 GTX Tourer je Volkswagenov najmoćniji karavan ikada
ID.7 GTX Tourer je Volkswagenov najmoćniji karavan ikada
6

ID.7 GTX Tourer je Volkswagenov najmoćniji karavan ikada

138
6
Podelite sa prijateljima:

Da li Golf R Variant spava mirno?! Dobio je unutar kuće konkurenta po performansama. Mislimo na ID.7 GTX Tourer koji preuzima titulu najmoćnijeg serijskog karavana u Volfsburgu, nadmašujući Golf R Variant sa 320 konjskih snaga.

VW-ov prvi električni karavan visokih performansi isporučuje kombinovanu snagu od 340 KS iz para elektromotora, omogućavajući pogon na sva četiri točka. Većinu posla obavlja elektromotor smešten pozadi jer proizvodi 286 KS, dok elektromotor napred dodaje još 109 KS. Nemački brend kaže da se prednji motor uključuje samo kada je potrebno i oživljava u delićima sekunde. Prenos snage se postiže putem elektronske blokade diferencijala i prilagođenog „AWD“ kontrolera.

Dva motora pomažu ID.7 GTX Toureru da vuče do 1.400 kg, dok varijanta sa jednim motorom sa pogonom na zadnje točkove, predstavljena prošlog meseca, može da povuče samo tonu. Dok slabiji model takođe dolazi sa baterijom od 77 kWh u svom osnovnom obliku, GTX standardno dobija nadograđeni paket od 86 kWh.

Može se puniti na punjaču snage do 200 kW pomoću jednosmerne struje, što omogućava da se od 10 do 80 procenata napuni za manje od pola sata. Maksimalni domet se ne pominje, ali možemo smatrati da je manje efikasan od modela sa pogonom na zadnje točkove sa većom baterijom, koja može da pređe 686 km u ciklusu WLTP.

Čudno je da VW takođe ne daje nikakve detalje o performansama. Procenjujemo da je brzina od 0 do 100 km/h postignuta u niskom opsegu od šest sekundi ili visokom opsegu od pet sekundi imajući u vidu da običan ID.7 sa pogonom na zadnje točkove i sa samo 282 KS ubrzava za šest i po sekundi.

Kao i kod ID.3 GTX-a koji je takođe predstavljen danas, ID.7 GTX Tourer ima malo sportskiji izgled sa redizajniranim branicima, sjajno crnim detaljima i posebnim točkovima. Električni sportski karavan standardno dobija 20-inčne felne od lake legure, ali ko želi može se odlučiti za veći set od 21 inča. Unutrašnjost je ukrašena crvenim detaljima, kao i „GTX“ logotipima na sedištima i volanu.

GTX jer ima isti kapacitet za prtljag od 603 litra kao standardni ID.7 Tourer. Isto važi i kada se preklope zadnja sedišta, čime se povećava maksimalna zapremina prtljažnika na 1.713 litara. Slično kao i kod običnog električnog karavana, elegantan panoramski krov dostupan je uz doplatu.

U Evropi, električni sportski karavan kreće u prodaju ovog proleća.

AutoRepublika

(138)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Goran

Cemu bre te stotine konja?????? Kao da s eprave bolidi F1 sunce ti…500,700,1000 a ogranicenja 50-120 svuda po Evropi i kod nas

S mile

To ti je komercijalni mamac, snaga, koju koristis u par % posedovanja auta.
Slicno su reklamirali megapixele na telefonskim kamerama, a oni prakticno nista ne znace. Softver obrade fotke je puno znacajniji.

Kamere na svim putevima, brzina se ogranicava, ali kupce mami ta snaga, samo sto imaju malo prilika da je iskoriste.

MRN

Eh, nekad se vozili automobili i sa po 20 kg/ks i više (pa se svuda stizalo u sreći i veselju), a danas prosto nije interesantno bilo šta što je preko 5 kg/ks …

S mile

EV je blesavo tezak, ali ima snagu. Mada je sve to preterivanje. Masa vozila ide slicnim tempom, po neko zuri, pretice. Prosek 60kmh na magistrali je odlican. Ali tesko ispunjiv. Neka vozi ko sta voli, i moze sebi da kupi.
Mi ne razumemo njih, a oni nerazumeju nas 😁

BB

Sad sam nešto računao, moj Berlingo je oko 14-15 kg za po ks, nema aerodinamiku pa opet ide 😜

MRN

Kad ga ti pomažeš kao Fred Kremenko 😊