1. Home
  2. Prezentacije
  3. Chery i Huawei predstavili zajednički sedan Luxeed S7
Chery i Huawei predstavili zajednički sedan Luxeed S7
1

Chery i Huawei predstavili zajednički sedan Luxeed S7

192
1
Podelite sa prijateljima:

Pa da, evo vidimo da Chery pod kontrolom poseduje još jedan brend. Ovog puta se radi o zajedničkoj marki, onoj kojoj je drugi roditelj gigant iz sveta tehnologije i elektronike, čuveni Huawei. Pride, ovo nije prvo slično iskustvo u automobilskoj industriji, pošto znamo da je Huawei uključen u razvoj električnih vozila marke Arcfox, što čini zajedno s koncernom BAIC, dok je istovremeno lansirani i brend AITO, a to je učinjeno u dogovoru s koncernom Sokonom. Dalje, Huawei, Changan i CATL su oformile marku Avatr. 

Osobenost električnih vozila marke Luxeed će se ogledati u tome što Huawei neće dobvljati samo elektroniku za četvorotočkaše, uključujući tu i funkciju autopilota, već će biti zadužen i za razvoj trakcionih električnih motora i punjača.

Prvorođenče nove marke stiže u vidu limuzine koja je krštena kao Luxeed S7. Najava promocije iste se zbila tokom leta. Imamo posla s velikim i solidnim automobilom. Dugačak je 4.971 milimetar, širok je 1.963 mm, visok je 1.474 mm, dok se između prednje i zadnje osovine nalazi 2.950 mm.

Novi S7 nudi prozorska stakla lišena rama, dvodelni stakleni krov koji je sposoban da odbije 99,9% ultraljubičastog zračenja, kao i felne prečnika 20 cola (u osnovnom paketu opreme. Veliko iznenađenje je to što konstruktori ne obelodaniše aerodinamičke parametre, jer deluje da Luxeed S7 može da se podiči na tom polju, najpre zbog oblika karoserije.

Enterijer s dva ekrana na čeonom panelu deluje tipično za savremene kineske automobile. Među neobičnim rešenjima se ističe i kompaktni ovalni obruč upravljača i dve ostave u koje staju rukavice, a koje se nalaze ispred saputnika s prednjih sedišta (donja i gornja).

Luxeed S7 je bio prvi automobil koji se pojavio s multimedijalnim sistemom utemeljenim na sistemu Harmony OS4. Taj nudi naprednu glasovnu kontrolu, integrisane video igrice i mogućnost bežičnog ažuriranja. Zapremina prtljažnika iznosi 420 litara plus je tu i „podzemni gepek“ s 52 litra zapremine.

Novajlija počiva na platformi E0X. Istu je razvio Chery za prestižnije elektrifikovane modele koje je krstio kao Sterra i Fulwin. Odlikuje je vazdušni sistem vešanja s dvostrukim poprečnim ramenima napred i multilink na zadnjoj osovini.

Ali, električno ožičenje koje radi na naponu od 800 volti potpisuje Huawei. Sistem autopilota funkcioniše, između ostalog, i zahvaljujući lidaru montiranom na krovu vozila, dvaneset ultrazvučnih radara i tri milimetarska radara, uz koktel od jedanaest kamera.

Porodicu, s dna ponude, predstavljaju verzije Pro i Max. Deklarisana autonomija istih je na nivou od 550 i 705 kilometra, redom (doduše mereno pravilima u protokolu CLTC), ali nema drugih obelodanjenih karakteristika. Zato će druge modifikacije biti prve koje će penetrirati tržište.

Luxeed S7 Max+ dolazi kao varijetet s najimpresivnijom autonomijom koja dobacuje od 800 kilometara. Sedan pruža zadnji pogon i jedan električni motor koji proizvodi 292 konjske snage, ali nema informacija o bateriji. Elektromobil koji meri 2.010 kilograma ide najvišom brzinom od 210 km/h.

Na „vrhu lanca ishrane“ marke Luxeed se nalazi modifikacija S7 Max RS, koja poseduje ne samo dvojac agregata i integralni pogon, već i 496 konjskih snaga, nanovo fino podešeno vešanje (suspenziju, što bi rekle džudže), Bremboove kočnice, 21-inčne felne i agresivnije karoserijske dodatke, pri čemu mislimo na odbojnike, zadnji spojler, oplate.

Ovako složen sedan meri 2.170 kilograma i dobacuje do „stotke“ za 3,3 sekunde, onda kada se „nagari“. Ipak, najviša brzina kretanja ostaje na koti od 210 km/h, dok je deklarisana autonomija na nivou od 630 kilometara.

Proizvodnja električnih četvorotočkaša marke Luxeed će biti uspostavljena zahvaljujući trudu i resursima preduzeća Chery. Početak prodaje prvog modela je zakazan za kraj ovog meseca, a cene će u Kini počinjati od cifre 35,4 hiljada američkih dolara. Verzija produžene autonomije s imenom Max+ će se nuditi za oko 45 hiljada dolara, dok je opcija s pogonom na sva četiri kraja školjke i imenom Luxeed S7 Max RS na granici od 49 hiljada zelembaća.

AutoRepublika

(192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Elegantan ali do anonimnosti minimalisticki dizajn! Malo vise licnog karaktera bi mu prijalo da bi bio prepoznatljiv na ulici. Ekran u sredini, velicine ovece tacne, zaista smeta! Kao da su dizajneri bili lenji da pokusaju da ga upakuju u kokpit?