1. Home
  2. Prezentacije
  3. Hyundai Staria dobio ažuriranje „ispod haube“
Hyundai Staria dobio ažuriranje „ispod haube“
4

Hyundai Staria dobio ažuriranje „ispod haube“

235
4
Podelite sa prijateljima:

Veliki „jednodomi“ (u stvari jednozapreminski, ali eto, da probamo da vas malo zabavimo ovom pošalicom) Hyundai Staria je debitovao pre samo tri godine, tako da je još uvek prerano za restilizaciju. Pored toga, njegov neobičan dizajn još nije uspeo da se ustali i stabilizuje u oku posmatrača.

Međutim, Hyundai je svakako izvršio mehaničku modernizaciju modela, čiji je glavni rezultat bila promocija nove hibridne modifikacije.

Pogonski sklop ostaje identčan onom koji se nedavno pojavio u ažuriranom minivanu po imenu Kia Carnival. Uključuje 1,6 turbobenzinski četvorocilindarski blok sa 180 konjskih snaga i 265 Nm najvišeg obrtnog momenta i šestostepeni automatski menjač, koji poseduje integrisan trakcioni elektromotor s dodatnih 73 „grla“ i 304 Nm.

Ukupna snaga ovako koncipiranog pogonskog sistema je na nivou od 245 „konja“ i 367 Nm. Deklarisana prosečna potrošnja goriva je samo 7,7 litara na stotinu prevaljenih kilometara, ali u povoljnim uslovima vožnje.

Pogonska sila je slata samo ka prednjim točkovima, dok hibrid 4×4 nije opremljen takvim prenosom snage po točkovima iz razloga specifične konstrukcije a koja pretpostavlja instalaciju trakcione baterija ispod poda putničke kabine.

Kapacitet iste je skroman, mada tačan ilustrujući parametar nije objavljen, tako da nije ni obezbeđena mogućnost dopunjavanja iz utičnice. Međutim, asortiman i dalje uključuje 2,2-litarski turbodizel sa 177 konjskih snaga, koji može biti prodat s pogonom na prednje ili pak na sva četiri točka. Motor V6 3.5 je takođe zadržan u verzijama pogonjenim sagorevanjem benzina i gasa.

Pored toga, minivan će dobiti niz manjih poboljšanja za ponudu tokom nove modelne godine. Na primer, u kabini su se pojavili konektori tipa USB-C, celokupna rasveta je sada u tehnologiji LED-a, a kućište transponderskog ključa je promenjeno. Opis ključa je možda avijatičarski, ali je poenta da isti, kao i većina savremenih, poseduje odašiljač.

Brzina zatvaranja elektropokretanih kliznih vrata je smanjena i dodat je zvučni signal upozorenja. A za jednostavne teretne i putničke verzije, u ponudi je nova opcija – klizni podni deo koji može da izdrži do 300 kilograma tovara i koji je od pomoći prilikom utovara i istovara.

Monovolumen u matičnoj Južnoj Koreji, ali ovaj nazvan Hyundai Staria Hybrid počinje da se prodaje već u ovom mesecu, što i nije čudo jer isti ipak broji 31 dan 🙂 Pogonski sklop, koji je nov za ovu modifikaciju, će biti montiran u teretne verzije, prostije putničke varijetete sa devet ili jedanaest sedišta, ali i u varijante s više prestiže i odrednicom Lounge. Cene ovog „spejs šatl“ kombija kreću od 25,7 hiljada američkih dolara.

AutoRepublika

(235)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
MRN

I dalje ne shvatam interes kupca za farovima u funkciji „prve linije odbrane vozila“.

S mile

Bas ta stavka mi je postala bukvalno odvratna, tj losa za kupca, i odlicna za proizvodjaca. Na nekoliko Kia & Huyndai noviteta dizajn je takav da su svetlosne grupe ili bas napred, ili sa strane, ali nisko. Bas na onim mestima gde su najvece sanse za ostecenje.
Meni je to „kurvinski“, od strane proizvodjaca.

Mada one LED trake/ svetla na haubi, ili nazad imaju istu ulogu.

Kao lepo izgledaju, mada meni NE, ali pri ostecenju, ima da kostaju ko Petra kajgana.

igi

Ovaj je još i dobar, a nova Kona ima farove baš na samim prednjim uglovima, ludilo.

MRN

Da, potpuno si u pravu.