1. Home
  2. Vesti
  3. Obnarodovana unutrašnjost Leapmotora C10
Obnarodovana unutrašnjost Leapmotora C10
1

Obnarodovana unutrašnjost Leapmotora C10

173
1
Podelite sa prijateljima:

Mladi kineski proizvođač automobila Leapmotor iz Hangdžoua (provincija Džeđijang) priprema se za masovnu proizvodnju svog prvog modela, razvijenog sa prioritetom za izvoz (Evropa, Azija i Bliski istok). Čak i prvo predstavljanje krosovera Leapmotor C10 održano je ne u Kini, već u Nemačkoj – na sajmu automobila u Minhenu u septembru.

Tada je električni automobil imao jako zatamnjena stakla. Sada je i unutrašnjost takođe osvetljena, a fotografije kao da je snimio kompanijski tester – još uvek se vidi obilna kamuflaža.

Unutrašnja arhitektura je tipična za moderne kineske automobile. Umesto naglašenih deflektora vazduha, ispod velikog centralnog ekrana nalazi se samo tanak prorez. Sve glavne funkcije, uključujući kontrolu klime i drugih pomoćnih sistema, uključene su u multimedijalni meni. Na kracima volana, pored tastera, nalaze se i dva multifunkcionalna dugmića, kao na Teslinim električnim automobilima.

Sam krosover, dugačak 4.739 mm i sa međuosovinskim rastojanjem od 2.825 mm, izgrađen je na novoj platformi Leap 3.0, koja pored naprednih bezbednosnih sistema obećava i visoku krutost karoserije. Tokom prezentacije u Minhenu objavljena je cifra od 40.000 Nm/stepen. Električni sistem krosovera je 800 volti, a trakciona baterija je tipa litijum gvožđe fosfat.

Prema preliminarnim informacijama, Leapmotor C10 će biti u ponudi u dve verzije – jednomotornom (231 KS) i dvomotornom (340 KS). Datum početka prodaje novog krosovera još nije objavljen.

Za kraj da dodamo i to da kineski mediji prenose da Stellantis aktivno pregovara o kupovini licence za platformu Leap 3.0 sa kineskom kompanijom.

AutoRepublika

(173)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Ovi nisu normalni?! Ekrani sa belom podlogom koji nocu emituju previse svetla i zaslepljuju vozaca?! Pozadina mora da bude tamna a simboli i grafika u upadljivim svetlim bojama! Ono sto je bitno za aktivnu bezbednost jeste brza reakcija vozaca – uslov je da prvo brzo vidi i shvati informaciju a zatim da reaguje!

Stelantis hoce Leap platformu – to isto je zeleo i VW, nije poznato da li su postigli dogovor. Ovo dokazuje koliko je EU industrija nisko pala!