1. Home
  2. Vesti
  3. U Moskvi ponovo počela prodaja novih vozila grupacije Volkswagen
U Moskvi ponovo počela prodaja novih vozila grupacije Volkswagen
2

U Moskvi ponovo počela prodaja novih vozila grupacije Volkswagen

9.28K
2
Podelite sa prijateljima:

Svi znamo da se većina, ako ne i svi do jednog, zapadnih proizvođača povukla s ruskog tržišta neposredno nakon početka rata u Ukrajini. Među njima je svakako i nemački Volkswagen koji je „povukao ručnu“ još u rano proleće ove godine. Sada znamo, doduše spram nezvaničnih informacija, da je ova kompanija u potrazi za kupcem fabrike u koju poseduje u Kalugi.

Ipak, nastavilo se s prodajom Volkswagenovih vozila u najvećoj zemlji na svetu, a u izlozima se pojavio i jedan novi model u ponudi, doduše ne i taze lansiran, posmatrano u globalnim razmerama. Jedan od glavnih moskovskih distributera Volkswagena je počeo s prijemom porudžbina predrestilizacijske verzije modela Bora, izrađenog u Narodnoj Republici Kini.

Očigledno je da su ove limuzine završile u Rusiji na temlju paralelnih uvozničkih kanala, pri čemu je važno reći i da je isti prodavac kupcima ponudio, takođe u Kini sklopljene primerke modela Volkswagen ID.6 i Audi Q5 e-tron. Zanimljivo je da ovaj duet vozila nikada i nije bio u planu za izvoz na rusko tržište.

Podsetićemo da je sedan aktuelne generacije (inače četvrte po redu) VW Bora debitovao u Kini tokom 2018. godine. Utemeljen je arhitekturi MQB, a lansirala ga je fabrika pod kontrolom zajedničkog poduhvata FAW Volkswagen. VW Bora je prošao kroz proces restilizacije u ranijem delu godine. Naravno, pričamo o modelu za kinesko tržište. Tom prilikom je limuzina dobila nove farove, masku hladnjaka i branik dok je velik multimedijalni sistem instaliran u kabini. Nadvija se nad čeonim panelom.

Kako bilo, ruski trgovac je naglasio da je ponuđena verzija ona pre restilizacije, što se vidi i po slici na sajtu dilera, a i po tehničkim specifikacijama, jer je na primer, stari Bora dug 4.663 milimetara, spram 4.672 mm koliko meri modernizovana varijanta. Međuosovinski razmak je neizmenjen: 2.688 mm). Ruskim kupcima su ponuđena vozila s godinom proizvodnje 2021. uz opasku da se radi o nekorišćenim četvorotočkašima.

Eto, zanimljivosti radi da kažemo da Rusi sada mogu da kupe Boru s atmosferskim benzincem zapremine 1,5 litara i 113 konjskih snaga, kao turbo četvorocilindrašem 1,4 (150 konjskih snaga). Prvi motor je uparen sa šestobrzinskim ručnim menjačem, dok je drugi „utandemljen“ sa sedmostepenim robotizovanim s dvostrukom spojnicom 7DSG. Paket opreme je jedan jedini – Elite.

Lista opreme uključuje LED farove, 16-inčne točkove, svetla za maglu, kožni enterijer, grejane spoljne retrovizore, prednje i bočne vazdušne jastuke, elektronsku kontrolu stabilnosti, klima uređaj, multimedijalni sistem s ekranom dijagonale osam inča, tempomat. Dodatno, dostupne su i neke opcije koje je obezbedio trgovac.

Cena atmsoferca Bore iznosi skoro 2,5 miliona ruskih rubalja (oko 41 hiljade evra), dok je turbak za oko 1,7 hiljada evra skuplji. Kontingent u ponudi broji 295 primeraka.

AutoRepublika

(9275)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Nije to Bora…
To je Lepi Bora 😉

Renault Terminator

Kada sam video naslov,pade mi ova pijesma napamet..
https://youtu.be/yOQi2xL3t2U