1. Home
  2. Vesti
  3. Ari 902 je mali nemački elektromobil jeftiniji od Dacije Spring
Ari 902 je mali nemački elektromobil jeftiniji od Dacije Spring
3

Ari 902 je mali nemački elektromobil jeftiniji od Dacije Spring

6.13K
3
Podelite sa prijateljima:

Komercijalna vozila bi trebalo da igraju vodeću ulogu u procesu prelaska na „održivu“ mobilnost koji je pokrenula evropska automobilska industrija. Nemačka kompanija Ari Motors odlučila je da donese revoluciju u gradsku dostavu sa zanimljivim električnim automobilom.

Novi Ari 902 je pozicioniran kao savršen saveznik za one profesionalce koji treba da obavljaju distribuciju robe u urbanim sredinama. Ovo komercijalno vozilo ne poseduje samo električni pogonski sistem. Ovo vozilo ima neke savršene karakteristike za rad sa velikim evropskim gradovima.

Asortiman Ari 902 sastoji se od verzija Pure, Comfort i Cargo. Cargo verzija, kao što joj ime govori, pozicionirana je kao pravi izbor za one profesionalce kojima je potrebno malo električno vozilo kojim će se na lagan način kretati gradom. I pored toga, nudi dovoljno prostora za teret.

Nešto je veći od Smarta ForTwo i nosivosti je 190 kilograma. Cargo verzija Arija 902 ima tovarni prostor savršeno opremljen za transport robe. Neke tačke vezivanja omogućavaju da se pričvrsti teret. Među najistaknutijom standardnom opremom  je zadnja kamera, digitalna instrument tabla i Bluetooth. Pomenuta Cargo verzija proširuje opremu klima uređajem i servo upravljačem.

Kako je u pitanju električno vozilo, sve oči su uprte u pogonski sistem. Opremljen je malom baterijom koja napaja motor od 15 kW (20 KS). Može da dostigne maksimalnu brzinu od 90 km/h. Što se tiče autonomije Ari 902, brend na svom sajtu naglašava da ona varira od 110 kilometara do maksimalno 200 km.

Prodajna cena Arija 902 počinje od 13.990 evra za verziju Pure. U svojoj najekskluzivnijoj konfiguraciji dostiže cenu od 15,990 „evropljana“. U Nemačkoj je već u prodaji.

AutoRepublika

(6127)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Link: https://www.ari-motors.com/
Autic ispunjava uslove za gradsku voznju, izgledom, cenom i performansama. Na ulici sam vidjao njihove kamioncice, putnicki auto jos uvek ne. Uzecu ga u obzir kada predjem 80-tu! 🙂

Zastava

Švapsi Yugo na struju. :)))

moron

Pozdravljam ovo kao ideju urbanog prevoza.