1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi čovek Forda izazvao kolege na duel
Prvi čovek Forda izazvao kolege na duel
0

Prvi čovek Forda izazvao kolege na duel

791
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je tek nekoliko dana od kada je Ford predstavio specijalno izdanje Mustanga pod imenom GTD i američki mediji ne mogu da prestanu da pišu o njemu. Sa 800 konjskih snaga ispod haube i kompletnom mehanikom spremljenom od strane divizije Ford Racing, GTD je drumsko izdanje trkačkog automobila. Ne samo što je najeksremniji serijski Mustang u istoriji već je takođe i najskuplji, a oni s(p)retnici koje Ford izabere kao potencijalne kupce će morati da izdvoje preko 300 hiljada dolara. Više o ovom automobilu možete da čitate ovde.

Ford ne krije da vidi Porsche 911 GT3 RS kao glavnog konkurenta, a njegov prvi čovek Džim Farli je sada spreman da ode korak dalje.

Nedavno se sastao sa novinarima na jednom od najpoznatijih skupova automobila u gradu Monterej u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. Gospodin Farli je je pričao kako se približava vreme kada će poslednji Mustang sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem goriva sići sa proizvodne trake i da Ford nema još mnogo prilika da ispuni sve planove.

Iako će mnogi reći da „svaki Ciga, svoga konja hvali“, Farli smatra da GTD ne zaostaje za rivalima koji na papiru imaju mnogo zvučnija imena, a pritom se osvrnuo na to kako je legendarni GT uspevao da nadmaši Ferrari, Porsche, McLaren i mnoge druge velikane. Ali to nije sve, pa je Farli tako spreman da sedne za volan GTD-a, izađe na stazu i stane na liniju bilo kom prvom čoveku rivalskih firmi u njihovom automobilu.

Ruku na srce, Džimu u korist ide i to što se već duže vreme bavi amaterskim trkanjem. Štaviše, kada je pre nekoliko godina promovisan za prvog čoveka Forda, insistirao je da u ugovoru stoji informacija da će moći nastaviti da učestvuju u amaterskom i profesionalnom takmičenju. Osiguravajuće kuće koje sarađuju sa Fordom nisu bile preterano srećne da čuju da se jedan „VIP“ izlaže takvom riziku, ali je Farli dobio svoju želju.


I šta mislite – kakve su šanse da vidimo duel Farlija u Mustangu GTD protiv Olivera Blama za volanom Porschea 911 GT3 RS? Zapravo je Oliver Blume i valjda ga neće biti blam da prihvati ponudu Farlija. Svakako je ova nehotična greškica Tomasovića toliko simpatična i indikativna, da nsimo imali srca da je ispravljamo – verujemo da će vam doneti osmeh na lice.

Blam ili Blume – pitanje je sad!

AutoRepublika

(791)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments