1. Home
  2. Vesti
  3. VW T-Roc Cabrio nadmašio Mazdu MX-5 i postao najprodavaniji kabriolet u Evropi
VW T-Roc Cabrio nadmašio Mazdu MX-5 i postao najprodavaniji kabriolet u Evropi
5

VW T-Roc Cabrio nadmašio Mazdu MX-5 i postao najprodavaniji kabriolet u Evropi

2.93K
5
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen T-Roc Cabrio je najprodavaniji među kupeima i kabrioletima u Evropi. Od svih mogućih ishoda, ovo je jedan od najčudnijih.

Prema podacima kojima raspolaže Automotive News Europe, T-Roc Cabrio je prodat duplo u poređenju sa Mazdom MX-5, sa 8.732 jedinice na 4.570 Miatinih do sada u ovoj godini. Zaostaje za Mazdom Alpine A110 sa 2.155 jedinica, dok je Ford Mustang odmah iza sa 1.921 automobilom. Slede Toyota GR86 i Subaru BRZ sa ukupno 1.261 automobilom, dok Toyota Supra je na cifri 584.

Ima i nekih bizarnih izuzetaka, sa 11 prodatih primeraka Chevroleta Camaro, jednim primerkom Fiata 124 i jednim Nissanom 370Z. Uglavnom, lista je poređana na isti način kao 2022. godine, što znači da nije bilo mnogo odstupanja.

Uobičajeni T-Roc vodi u segmentu malih SUV-ova i krosovera na kontinentu sa 111.855 automobila, čineći varijantu Cabrio samo 7,8% ukupne prodaje T-Roca. Ostatak segmenta niše mora da se brine sam za sebe. U suprotnom, nikada ne bi postojao logičan razlog da se Alpine A110, Mazda Miata i Toyota GR86 porede sa opcionim kompaktnim krosoverom na krovu.

AutoRepublika

(2929)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
garbage

A gdje su Mercedesi, BMW, Audi ? Zar ne prodaju i oni neke kabriolete, poput serije BMW serije 4, Audi A5,…

garbage

Ili je ovo neka posebna kategorija za dvosjede ili 2 + 2 ?

Matija

Ovo je za mene neocekivana informacija jer je T-Roc kabrio veoma redak na ulici. Prodaja je u porastu, verovatno ce dugo opstati na trzistu. Nesto ranije isto to je pokusao i Land Rover sa modelom Evok kabrio. Ovaj model je bio vrlo kratko na tristu, oko dve godine, od 2016 do 2018 godine. Interesovanje publike bilo je daleko ispod ocekivanja, za razliku od zatvorenog modela koji je postao pravi hit. Jedan od uzroka je bio njegov dizajn – telo karoserije bez krova je vrlo visoko pa je kabrio izgledao nezgrapno. Drugi razlog je bila visoka cena. T-Roc ima mnogo bolje… Pročitaj više »

Bungi

Evok bi bio jako lijep kabriolet sa dva broja manjom „obućom“ i 20-ak cm nižom visinom.Taman ga skratiti do ove prve narandžaste linije odozdo na gore.Ovako izgleda kao vruća kifla koja je previše narasla.

Matija

U pravu si! Ali to bi bio sasvim novi auto.