1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model 3 – posle ogromnog rasta prodaje u Evropi veliki pad
Tesla Model 3 – posle ogromnog rasta prodaje u Evropi veliki pad
3

Tesla Model 3 – posle ogromnog rasta prodaje u Evropi veliki pad

492
3
Podelite sa prijateljima:

Svakog čuda tri dana dosta. 

Teslin Model 3 trebalo bi da bude automobil koji će tog proizvođača svrstati u red velikih marki. Plan je da „trojka“ kao najjeftinije vozilo Tesle donese ogromnu prodaju.

Tako je i bilo na početku plasmana u Evropi. Nakon dvogodišnjeg čekanja i skupljanja narudžbina sa Starog kontinenta, Tesla Model 3 končano je počeo da stiže i na ovu obalu Atlanskog okeana.

U februaru je u Evropi isporučeno 3.630 primeraka. Već u martu dolazi do prave eksplozije prodaje, jer su u tom mesecu stanovnici 19 zemalja u kojima je Model 3 dostupan kupili više od 15.000 jedinica! Gotovo šokantno dobra prodaja. No, treba istaći da iza ovako dobrih rezultata stoje dve godine primanja narudžbenica, a da je isporuka vršena odjednom.

Kada je došlo do namirivanja većeg dela naručenih automobila, došlo je i do pada prodaje. Tako je Model 3 u aprilu stigao do 3.700 novih vlasnika u Evropi. Dakle, gotovo isti nivo prodaje kao i u februaru.

Tesla Model 3 u Evropi je dostupan u tri verzije: uvodna je Standard, potom slede Long Range i Performance. Najjeftinija zemlja za kupovinu Modela 3 je Francuska gde uvodna varijanta košta 42.600 evra, a najskuplja 62.800 evra.

AutoRepublika 

(492)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dzoniz

Kao što ste i napisali, mart je bio posledica velikih narudžbi. Tako da je bolje porediti april i februar, a u aprilu je prodaja za nijansu bolja od februara.

Balkanboj

U svakom slučaju prodaja ne ide tempom kako je mali Perica to zamislio. Kompanija je u dugovima, otpušta radnike a stalno furaju priču o nekom globalnom uspehu.
Nešto je trulo u državi Tesla.

Dzoniz

Slažem se da je trulo. A da li će tako biti i u budućnosti biće zanimljivo ispratiti.