1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije osvežene Kije Sorento
Prve fotografije osvežene Kije Sorento
8

Prve fotografije osvežene Kije Sorento

617
8
Podelite sa prijateljima:

Izveštavasmo pre nekoliko dana kako je Hyundai Santa Fe prezentovan u narednoj generaciji, ali takvo „june neće da mune“ i bratsku Kiju Sorento. Model s povišenim odstojanjem od tla, a koji nastupa na istoj platformi na kojoj je i Santa Fe, priprema se za restilizaciju. Pravilo po kom su sudbinu delili predstavnici ovog dueta, važilo je sve do pre neki dan. Bukvalno, nedelju dana nakon „potpuno novog“ Santa Fea, javnosti su prikazane i prve generacije (samo) „novog“ krosovera po imenu Sorento.

Novo i potpuno novo se tiče ustaljenih termina koji se koriste da označe osvežene i zaista nove modele, a ovde ćemo dodati i da su za sada objavljene samo tri zvanične fotografije, bez navođenja tehničkih specifikacija.

Sorento je dobio nov izgled njuške zahvaljujući vertikalnim farovima koji su stigli u duhu velikog krosovera koji se nutka Amerikancima, a koji je i nama poznat pod imenom Kia Telluride. Povrh svega, upravo ovaj stil postaje deo korporativnog identiteta južnokorejske marke Kia, što će reći da je već usvojen za mali hečbek poznat kao Picanto. Pride, još neki modeli će promovisati istu dizajnersku ideju, recimo Carnival.

Rešetka hladnjaka je postala šira, kljun poklopca motora je produžen, dok su se pojavili i novi odbojnici na prednjoj strani azijskog SUV-a. Ako je prednjica u kompletu prerađena, može se reći da je zadnjica izmenjena u blažem maniru. Sekcije vertikalno postavljenih signalnih grupa u tom delu su ujedinjene svetlosnom trakom, dok je preoblikovan i branik. Dizajn felni nije menjan.

Evolucija enterijera Sorenta nije pratila istu putanju kojom ide većina savremenih vozila. Dakle, umesto zasebnih ekrana ovde vidimo jedinstveni panel kji je zakrivljen i koji integriše dva displeja pojedinačne dijagonale od 12,3 inča. Jedan je namenjen instrumentaciji, dok drugi prikazuje postavke informativno-zabavnog sistema. Konstrukotr je bio prerađen da prekonfiguriše ceo prednji panel i izmesti otvore za vazduh, sve da bi ovo bilo omogućeno. Uređaj za klimatizaciju poseduje nov kontrolni panel s tasterima koji su osetljivi na dodir i s rotacionim pomoćnikom. Nova generacija multimedijalnog sistema je nazvana ccNC, i u stanju je da prepozna različite vozače. Identifikacija je otisak prsta.

Gama ponuđenih vozila će i dalje uključivati benzince, dizelaše i hibride, ali je namera Kije da u potpunosti otvori karte u pogledu modela Sorento, tek sredinom avgusta. Tada bi restilizovani krosover trebalo da debituje na matičnom tržištu, dok se očekuje da se s izvozom krene u kasnijem trenutku.

AutoRepublika

(617)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Ludi i hrabri Koreanci. Moram priznati da mi se prednji hrabri kraj ipak ne dopada i da mi je model pre FLa sa klasičnom prednjicom izgledao puno dopadljivije
Inače na oko baš moćan automobil (taj prethodni)

M M

Jel prelaziš na Koreju??

J4ZZ3R

Ne, ali ih poštujem zbog hrabrosti…nemam ja problem da kupim i nemački ili češki auto, francuski već imam, italijanski… To što ja najčešće kupim japanski zbog toga što sam veran ili zadrt već što otprilike sa njima imam najviše pozitivnog iskustva i sa aspekta cene, opreme i održavanja mi se doimaju najjeftinijim.
Kupio bih ja i tvoj Reno ili Škodu da mi se desi kvalitetna ponuda

Matija

Auto ostavlja utisak visokog kvaliteta ali novi dizajn deluje pomodarski: vertikalni prednji farovi mogu da se vide danas na vise modela drugih proizvodjaca. Zadnja svetla su nepotrebno komplikovana! Lik Sorenta izgubio je svoju originalnost! Dosadasnji model mogao je da se modernizuje bez drasticnih promena dizajna. Dole je slika dosadasnjeg modela:

comment image

s mile

Meni se baš sviđa ovaj dizajn, maska

Zsphere

A koliko su se samo Koreanci ponosili sa „tigrovim nosem“ da bi ga sada kod poslednjeg modela sveli na neprepoznatljiv detalj. Mada je i kod ovoga predposlednjeg sto ste stavili na slici već izgubio originalnu formu, koja ruku na srce i nije bas najsretnije rjesenje ali eto mogli su da razviju neku priču kroz generacije ali nisu. Tako da novi dizajn je klasični azijat, hi tech nabudzen i bez neke karakterne crte koja ga povezuje sa ostatkom game.

MRN

Spolja mi ima prijatniji dizajn nego novi Santa Fe.

Yankee

Dok nisam procitao naslov pomislio sam da je neko osvezenje Cadillaca.

comment image