1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot se odriče GTi oznake
Peugeot se odriče GTi oznake
0

Peugeot se odriče GTi oznake

466
0
Podelite sa prijateljima:

Kako kaže šef francuske marke, Žan-Filip Imparato, GTi će uskoro otići u prošlost. 

Već neko vreme se polemiše o tome šta će Peugeot učiniti sa oznakom koja je do sada krasila njegove performantne automobile. Verovalo se da postoji šansa da ovaj sufiks nose električna izdanja, ali po svemu sudeći od toga nema ništa.

Žan-Filip Imparato govorio je o budućnosti performantnih vozila Peugeota. On ukazuje da je predstavljeni koncept Peugeot 508 Sport Engineered koji smo videli prošle godine u Ženevi pokazatelj kuda će ići francuska marka kada je reč o ovom segmentu.

„508 Sport Engineered pojaviće se u serijskom izdanju naredne godine. Porudžbine će biti otvorene u martu, a prvi primerci biće isporučeni u oktobru. Osim sedana, u ponudi će biti i karavan“, rekao je Imparato.

On je dodao da taj automobil šalje dve poruke: prva da je Peugeot spreman za budućnost, i druga, da ne žele da ta budućnost bude dosadna. Uz sve to,  508 Sport Engineered biće prvi model francuske marke sa više od 300 ks.

Imparato kaže da će Sport Engineered biti vrh ponude kada je reč o Peugeotu, te da više neće biti mesta za GTi. „Ovaj automobil je nešto čemu se ja lično mnogo radujem, kao i Žan-Mark Fino (šef PSA motorsport)“, kazao je prvi čovek Peugeota.

Izvršni direktor francuskog proizvođača naveo je da želi da uspostavi odeljenje koje bi bilo slično AMG-u u Daimleru. „Kako bi to uspelo, neophodno je da takvo odeljenje bude samodovoljno, odnosno da ne zavise od sponzora. Moraju da razvijaju i prodaju automobile“, zaključio je Imparato.

AutoRepublika

(466)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments