1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Pozdrav za BMW i8 sa Ultimate Sophisto izdanjem (FOTO)
Pozdrav za BMW i8 sa Ultimate Sophisto izdanjem (FOTO)

Pozdrav za BMW i8 sa Ultimate Sophisto izdanjem (FOTO)

171
0
Podelite sa prijateljima:

Aprila 2020., BMW će „isključiti iz struje“ uspešni i8. Kao što je poznato, direktan naslednik nije u planu. U to ime, Bavarci su odlučili da lansiraju finalnu, „pozdravnu“ specijalnu ediciju, koja će ostati zapamćena.

Tokom svog petogodišnjeg „života“, ovaj automobil je imao popriličan broj jedinstvenih derivata, ali ovaj će definitivno biti poslednji, bar tako kažu u BMW-u. Ime mu je Ultimate Sophisto Edition, a biće proizvedeno 200 primeraka u kupe i roudster varijantama.

Pogon ostaje onaj poznati hibridni, sa 374 ks, ali su zato prisutni brojni specijalni detalji, kako na spoljašnjosti, tako i unutrašnjosti vozila.

Karoserija je ofarbana u Sophisto Grey Brilliant nijansu, komplementarnu sa bakarnim akcentima. Naplaci su takođe originalni, prečnika 20 cola.

Unutrašnjost je oplemenjena Ultimate Sophisto Edition natpisima na pločicama pragova a posebna oznaka svedoči da je reč o jednom od 200 proizvedenih primeraka. Boje enterijera su crna i bakarna, a tu su i „head-up“ displej, „laki“ paket, Harman Kardon premijum audio sistem i keramičke aplikacije za kontrolne jedinice.

i8 je prodat u preko 7.000 primeraka u Evropi i gotovo 6.000 jedinica u SAD. Za automobil koji je pozicioniran u posebnoj niši, s alternativnim pogonom, to nimalo nije loše. Ipak, bez obzira na dobre komercijalne rezultate, BMW je odlučio da odustane od i8 iz više razloga, uključujući i njegovu tehnologiju, koja ubrzano zastareva.

Uz lansiranje ove verzije, BMW je takođe najavio i Edition RoadStyle i3. U sličnoj kolor šemi kao i8, električni mališan će biti proizveden u seriji od 1.000 primeraka.

Postoje glasine da će i on biti ukinut s lansiranjem iNext linije.

Kompletan test BMW-a i8 možete pročitati OVDE.

AutoRepublika

(171)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments