1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Deveta ŠŠ (šegrtska Škoda) poneće ime Roadiaq
Deveta ŠŠ (šegrtska Škoda) poneće ime Roadiaq
0

Deveta ŠŠ (šegrtska Škoda) poneće ime Roadiaq

358
0
Podelite sa prijateljima:

Tokom juna bi valjalo očekivati premijeru još jedne Škode za čiji razvoj su najpre zaslužni učenici škole koja se u originalu zove SOU Strojírenský i kojoj je sedište u Mladoj Boleslavi. To je praktično akademija u kojoj učenici, pod nadzorom stručnjaka Škode, stiču relevantna znanja iz automobilske industrije.

Ta „dečica“ predstave neku svoju Škodu skoro svake godine. Naravno, to nije iz osnova novorazvijeni model, već je po pravilu prerada nekog aktuelnog aduta češke marke. Prošle godine smo videli model nazvan Afriq a sada smo spoznali da će ovogodišnja kreacija doći u formi električnog vozila i da će se zvati Roadiaq.

Električni krosover Enyaq će biti rastresen od strane ruku ukupno dvadeset i devet polaznika akademije Škode. Pretvoriće ga u višenamenski kamper s kancelarijom, stoji u saopštenju za javnost. Dužina, širina i međuosovinski razmak ostaju identični, ali će automobil biti viši za celih 35 santima. To znači da će automobil koji stvore studenti biti visok 196,6 cm.

Kako je objavila sama Škoda, razlika u visini nastaje „uglavnom usled novokonstruisane krovne sekcije koja nudi dovoljno mesta za rad i odmor. Solarni paneli, kao deo opreme novog vozila, generišu dodatnu energiju za radni prostor u automobilu. Kako bilo, Roadiaq će biti moguće povezati i sa spoljašnjim izvorom električne energije, a koji su obavezni u površinama predviđenim za smeštaj kampera”.

Da bi se u potpunosti razvila nova krovna struktura bilo je neophodno preraditi peta vrata koja umesto ka odeljku za smeštaj prtljaga, sada vode ka malenoj kuhinjji. Na vrata se može pričvrstiti i tenda, pa se tako dobija proširen prostor za život. Roadiaq je zamišljen tako da ponudi stalnu vezu s globalnom mrežom, dok su materijali upotrebljeni za presvlačenja enterijera nastali na način koji oduševljava „zelene“.

„Naši studenti radom na ovom projektu, dobijaju mogućnost praktične primene znanja koja stiču kod nas, pa mogu sistematičnije da oblikuju svoje veštine. Takođe dobijaju i izvanredan uvid u proces razvoja novog modela, počev od uvodnih crteža pa do faze planiranja, organizacije finalne montaže,“ prokomentarisao je Martin Slabihudek, s mesta direktora škole.

AutoRepublika

(358)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments