1. Home
  2. Vesti
  3. Chery planira da razvije marku Jetour u potpuno novom smeru
Chery planira da razvije marku Jetour u potpuno novom smeru
0

Chery planira da razvije marku Jetour u potpuno novom smeru

158
0
Podelite sa prijateljima:

Izvorno nazvan Exeed u domovini, uz dodeljeno ime Cheryexeed u Rusiji, kao jedinom evropskom tržištu na kome se nudi, ni približno nije jedina marka koja posluje pod kapom kineske kompanije Chery. Na primer, tokom 2018. godine je lansiran brend Jetour na lokalnom tržištu. Zanimljivo je da reč „jetour“ prevedena s kineskog znači „pobednički put“. U početku je ideja kompanije bila da se Jetour umili mlađoj populaciji koju krasi oskudacija s gotovinom, a sami planovi su uključivali i razvoj krosovera i minivanova. Nakon tri i po godine rada, sumirani su rezultati dosadašnjih aktivnosti, a objavljen je i plan za budućnost.

Bogu hvala, suprotno bojazni utemeljenoj na prethodnim iskustvima Cherija, Jetour nije izneverio očekivanja. Gama je do sada uključivila samo dve porodice relativno velikih krosovera, i to su Jetour X70 (u mnogobrojnim izvođenjima) i Jetour X90/X95.

Ali, tražnja raste stabilnim tempom, pa je u prvih šest meseci ove godine isporučeno 76 hiljada primeraka vozila ove marke, što je za 111% više odnosu na lanjsku realizaciju. Zanimljivo je napomenuti da su stručnjaci iz Cherija odlično odradili posao, što pokazuje podatak da je oko 60% kupaca vozila ove marke reprezentovano kroz osobe mlađe od 35 godina. Stoga je i doneta odluka da se u fokusu budućeg razvoja, kompanija oslanja na mlađe kupce. Ipak, sada je postavljen i novi cilj.

Naime, Jetour će promovisati i kulturu zvanu „autotravel“, a koja se odnosi na nešto približno kampovanju. Zato će Jetour kupcima ponuditi i celu paletu brendiranih proizvoda koji pokrivaju turističku opremu, poput krovnih kutija, opreme za spavanje, tendi i slično. Svi ovi proizvodi će biti maksimalno prilagođeni četvorotočkašima marke Jetour.

Divizija Jetour će nadalje biti izdvojena u zasebno preduzeće i poneće naziv Jetour Motors, što će nadležni sudovi registrovati tokom kasnijeg dela ove godine. Vlasnik nove kompanije ostaje Chery. A otelotvorenje novog korporativnog identiteta jeste oličeno kroz konceptni automobil Jetour X, onaj koji će se uskoro konvertovati i manji serijski krosover s imenom Jetour X60. Deluje da je glavna stilska „fora“ ona koja donosi dvodelni dizajn prednjih svetlosnih grupa.

Trogodišnji plan predviđa uspostavljanje palete od četiri krosovera, dok je u ideju uključena i cifra koja se odnosi na do ovog trenutka promovisane modela, zatim tri SUV-a i po jedan pikap i minivan. Svi modeli će posedovati hibridna izvođenja s novom transmisijom DHT, koju je Chery predstavio za modele matične marke.

Takođe je navedeno i da je funkcija autopilota skoro spremna, a ona omogućava autonomnu vožnju trećeg nivoa. Dugoročno posmatrano, cilj industrijalaca je da Jetour bude isporučivan u kontigentu od oko milion vozila na godišnjoj osnovi. Poslastica je to što se ova projekcija odnosi samo na realizaciju na domaćem terenu, dok izvozni planovi još uvek nisu obnarodovani.

AutoRepublika

(158)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments