1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot iznenađen interesovanjem za električni 208
Peugeot iznenađen interesovanjem za električni 208
1

Peugeot iznenađen interesovanjem za električni 208

428
1
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka beleži veliko interesovanje za električnu varijantu modela 208. 

Kako kaže izvršni direktor Peugeota, Žam-Filip Imparato, do sada je primljeno oko 40.000 prednaruždbina za 208-icu, od čega oko 10.000 otpada na e-208.

Ipak, Imparato je odbio da da komentar na pitanje da li je Peugeot potcenio tržište i potrebu za električnim modelima. „U ovom trenutku ne mogu da dam odgovor na to pitanje. Mogu vam reći da je naš godišnji kapacitet proizvodnje za 208-icu 300.000 primeraka. Od toga najviše 20% može otpasti na električnu iteraciju. To su naše mogućnosti“, rekao je šef francuskog proizvođača.

Da bi Peugeot bio „u plusu“ sa e-208, potrebno je da ta varijanta ima učešće u prodaji od 10% u ukupnom broju isporučenih 208-ica. Imparato smatra da je ovako nešto lako dostići, te da će svakako profitirati.

Kako bi namamili potencijalne kupce, predstavnici Peugeota dali su jednostavnu računicu prema kojoj je cena posedovanja električnog 208 i onog koji koristi 1,2-litarski benzinski motor i osmostepeni automatski menjač praktično ista!

Osim toga, Peugeot ističe da će e-208 bolje držati vrednost, i da će se daleko bolje kotirati kao polovan automobil, nego njegov konvencionalni brat.

Sve u svemu, francuska marka zna šta radi sa ovim električnim mališanom.

AutoRepublika 

(428)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Ako podignu cenu kao 508 -ici priblizivsi je BMW -u 3,tesko da ce postici neki tiraz.