1. Home
  2. Vesti
  3. Geely angažovao bivšeg zvaničnika Lexusa da predvodi ulazak Zeekra u Evropu
Geely angažovao bivšeg zvaničnika Lexusa da predvodi ulazak Zeekra u Evropu
0

Geely angažovao bivšeg zvaničnika Lexusa da predvodi ulazak Zeekra u Evropu

1.12K
0
Podelite sa prijateljima:

Zeekr X se sprema da sleti na premijum tržište u bratskoj nam Kini. Električni krosover je predstavljen na Salonu automobila u Šangaju, a gde je proizvođač potvrdio dolazak u Evropu pre kraja godine zajedno sa limuzinom Zeekr 001. Novi krosover se već proizvodi u Geelyjevim pogonima u Čengduu da bi stigao do kineskih dilera od sledećeg juna.

Ali mnogo je interesantnija strategija koju je firma pripremila za invaziju na Stari kontinent počevši od Holandije i Švedske, a kasnije i u Norvešku. Ova skandinavska država, jedan od pionira omasovljenja električnih automobila, biće treća koja će imati ovaj model, a potom će napraviti iskorak na druga evropska tržišta. Mašinerija za evropsku implementaciju nije nešto što se radi preko noći, već su skoro godinu dana proveli proučavajući i vršeći analizu tržišta.

Strategija lansiranja je na snazi, a detalji se trenutno razrađuju. Na primer, cene sa kojima će se novi Zeekr X suočiti sa zahtevnim evropskim tržištem, računajući ne samo sa modernim dizajnom spolja i iznutra, već i sa jedinstvenim detaljima kao što su prepoznavanje lica na centralnom stubu ili mali ekran koji prikazuje procenat napunjenosti baterije. Veoma atraktivni gedžeti koje nijedan model u ovoj kategoriji ne nudi, osim prepoznavanja lica koje je dostupno u Genesisu GV60.

Uprkos širokom spektru električnih automobila na kompaktnom tržištu, Volkswagen i, još manje Toyota, mogu sebi priuštiti da potcene ovaj novi Zeekr X. Uprkos velikim inovacijama koje on donosi sa sobom, strategiju lansiranja vodi bivši viši oficir japanskog brenda, sa 24-godišnjom karijerom na čelu divizije Lexus Europe. Njegovo ime je Spiros Fontinos i, do prošlog septembra, ostao je u japanskom luksuznom brendu, prešavši u novi brend da se suoči sa izazovom da napadne gorepomenute gigante, pored ciljanja na premijume kao što su Mini i električni Lexus UX.

Fontinos je osmislio plan za uspostavljanje specijalnih salona u velikim prestonicama glavnih evropskih tržišta, iako će oni biti deo mreže agencija, tako da kupci zainteresovani za kupovinu Zeekra X moraju to da urade preko onlajn platforme. Poznato je da će novu generaciju pametnih modela prodavati i popravljati dileri brenda sa trokrakom zvezdom, ali ova tačka nije poznata za Zeekr, što će se znati kad se približi početak prodaje. Ono što je Geely potvrdio je da namerava da završi sa 140.000 proizvedenih jedinica, što je pravi rekord za nešto više od sedam meseci.

AutoRepublika

(1115)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments