1. Home
  2. Vesti
  3. BMW: Sledeća generacija Serije 5 i X1 imaće električne verzije
BMW: Sledeća generacija Serije 5 i X1 imaće električne verzije
2

BMW: Sledeća generacija Serije 5 i X1 imaće električne verzije

171
2
Podelite sa prijateljima:

Proizvođač iz Minhena zadao je nove ambiciozne ciljeve u vezi sa smanjivanjem emisije štetnih gasova i elektrifikacijom game. 

BMW najavljuje čak 25 elektrifikovanih modela u naredne tri godine, zaključno sa 2023. Iz Bavarske stiže i potvrda da će nova generacija Serije 5, ali i SUV-a X1 biti dostupna sa konvencionalni SUS agregatima, ali da će u ponudi biti i plug-in hibridne varijante ovih modela, kao i čiste EV verzije.

Tako će se kada stignu baterijski X1 i Serija 5 oni priključiti već poprilično ozbiljnoj gami EV modela koju će činiti: električna Serija 7, iNext, iX3 i i4. U međuvremenu, moguće je da će se pojaviti i električno izdanje Serije 3, jer nedavno fotografisani prototipi ukazuju da BMW radi na razvoju i ovog modela.

Bavarci nisu dali više informacija o električnim verzijama „petice“ i X1, no očekuje se da oba vozila preuzmu pogonski sklop koji smo nedavno videli kod novog iX3. Moguće je naravno da dođe do unapređenja, pa da vidimo snažniji elektromotor i bateriju većeg kapaciteta.

Plasman novih električnih vozila pokazatelj je želje BMW-a da umanji svoju flotnu emisiju. Oliver Cipse, šef nemačkog proizvođača, kaže da je cilj postati predvodnik kada je reč o održivosti u automobilskoj industriji.

Osim toga, Oliver Cipse naveo je da je želja da se smanji emisija štetnih gasova prilikom same proizvodnje automobila. Tako će BMW umanjiti za 80% emisiju ovakvih gasova, ali nivo sa kojim se mere prilikom umanjena je onaj iz 2006. godine.

Bavarski proizvođač insistiraće na održivosti i kod kompanija koje dostavljaju komponente koje se ugrađuju u BMW automobile, te tako Oliver Cipse tvrdi da se radi na stvaranju „najodrživijeg lanca snabdevanja u čitavoj automobilskoj industriji“.

AutoRepublika 

(171)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Kako su se ovi lopovi i prevaranti sa onim Rusom dogovorili?? Ako jesu uopće…..

D_C

Ne mogu da se otmem utisku da je ovo pogresan pristup i da su elektricni automobili na sopstvenoj platformi bolje resenje. Vreme ce pokazati…