1. Home
  2. Vesti
  3. Pratite premijeru VW Golfa Mk8 uživo na AutoRepublici
Pratite premijeru VW Golfa Mk8 uživo na AutoRepublici
4

Pratite premijeru VW Golfa Mk8 uživo na AutoRepublici

900
4
Podelite sa prijateljima:

Livestream počinje danas u 18.30h.

Konačno, došao je i taj dan! Za nekoliko sati, biće skinut veo s „njegovog veličanstva“, 8. generacije VW Golfa, na događaju koji će trajati gotovo dva časa, i to u Autoštatu u Volfsburgu, „srcu“ kompanije. Iz poštovanja, ovoga puta nećemo objaviti zvanične fotografije koje su se „slučajno“ našle na globalnoj mreži.

Malo je automobila koji su imali takav globalni uticaj kao što je to slučaj s Golfom, posebno ako u obzir uzmemo da je prisutan na gotovo čitavoj planeti, kao i da je prodat u više od 35 miliona primeraka, od lansiranja 1974. Osma generacija je tehnološki najnapredniji model do sada, koji je prošao kroz neke značajne izmene.

Ono što znamo, na osnovu špijunskih fotografija, je da će visokotehnološki Innovision Cockpit iz Touarega biti prenesen u „osmicu“. To će radikalno promeniti izgled armaturne table, jer će biti uklonjeni brojni konvencionalni prekidači i dugmići.

Mehaničku platformu čini unapređena MQB arhitektura, uparena s ekonomičnijim motorima uz beneficije dobijene iz blagog hibridnog sistema (u slučaju benzinaca), koji će nositi oznaku „eTSI“. Dizeli će bit čistiji, a par „plug-in“ hibridnih verzija će dodatno proširiti „teritoriju“ koju će pokrivati osma generacija. Naravno, uslediće i performantna izdanja u vidu GTI i R modela (oba će biti predstavljena 2020.).

Danas ćemo imati prilike da vidimo samo hedžbek, a kao što znamo, verzije s troje vrata više neće biti. Nije poznato kada će biti predstavljen karavan, ali ga očekujemo u Ženevi sledeće godine.

AutoRepublika

(900)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pa, pošto je skoro 19.00 časova, u kratkim crtama, šta su rekli na toj promociji ?
Živ nisam od nestrpljenja …

Don

Imaju čist dizel , heheheh.

moron

A, šta su rekli, da li 1,6 TDI i dalje ide uz 5MT ? Greh bi bilo potencijalno ugroziti pouzdanost menjačkog sklopa nepotrebnim dodavanjem još jednog stepena prenosa …

Rikošet

Nema ga više, sad su zamisli, u Volkswagenu moda hibridi. Naravno ljubitelji Toyote znaju da isti postoje još od 1996. godine i prvog Priusa, ali Japanci to nikada nisu znali upakovati marketinški kao Nijemci pa većina danas misli o njima šta misli… Prava slika Golfa je vidljiva kada se ugase svjetla u enterijeru i dobijete tri tamna, plastična tableta i par tastera oko njih. Posla je bilo za programere nema šta, ali onog pravog suštinskog je sve manje. Dizajneri su kao i obično gledali u Giugara, koji se ako to niko nije primjetio smrežurao s godinama. Čast njegovom radu, ali… Pročitaj više »