1. Home
  2. Prezentacije
  3. Wey Mocca osvežen u duhu perjanice marke
Wey Mocca osvežen u duhu perjanice marke
1

Wey Mocca osvežen u duhu perjanice marke

117
1
Podelite sa prijateljima:

Našu veliku pažnju je pobudila premijera krosovera po imenu Mocca (iliti Mocha), a koja je organizovana pre neke dve godine. Novajlija je postao pionir kofeinske porodice marke Wey. Nju inače kontroliše kineski Great Wall. Sada su odgovorni iz ovog brenda objavili da su spremni da tržištu ponude ažurirani SUV, a njegova glavna odlika je to što je sada izveden u stilu koji je podaren perjanici, modelu Lanshan.

Wey Mocca pre podmlađivanja

Restilizacija je izvedena na način da ne podrazumeva velike i duboke rezove, što će reći da nije uticala na metalne panele karoserije, i to skoro nimalo. Ipak, svo prateće perje je radikalno prerađeno, pa je krosover dobio novi izraz lica s dvostpratnom rasvetom i rešetkom hladnjaka bez rama.

Dva lidara su ugrađena u donju sekciju odbojnika i oni će svoju primenu doživeti u svetlu budućeg autopilota trećeg nivoa, ali o njemu nema detaljnijih informacija u ovom trenutku.

Zadnje signalne grupe su takođe nove i povezane su svetlosnom trakom. Panel petih vrata je nužno bio izmenjen kako bi se otvorila ova mogućnost. Novi zadnji branik, nasuprot običaju kineskih proizvođača, lišen je završetaka izduvnih cevi.

Krosover je zahvaljujući novom perju koje pomenusmo, u dužinu narastao za 6 milimetara, pa se tako dobacuje do 4.881 mm. Širina je 1.960 mm, dok mu je visina 1.690 mm. Taj duet parametara nije izmenjen u procesu zatezanja bora.

Promena je bilo i u putničkoj kabini. Tako je devetoinčni ekran osetljiv na dodir, postavljen više uspravno na centralnoj konzoli, dok je selektor transmisije ispario sa središnjeg tunela, a za upravljanje radom menjača je odgovorna polugica na volanu s desne strane.

Montiran je obruč upravljača novorazvijenog dizajna, dok je blago promenjen i izgled čeonog panela. Ipak, arhitektura ostaje ista, u centru se nalazi ekran dijagonale 14,6 inča i putem njega se prate postavke multimedijalnog ekrana. Ispred vozača se nalazi instrumentacioni monitor s dijagonalom od 9,2 cola, dok će vozač moći da se osloni i na projekcioni panel.

Podmlađeni krosover Wey Mocca je do sada predstavljen samo u formi dopunjivog hibrida, i ta verzija nosi indeks DHT-PHEV, a njegova tehnika nije menjana. Turbobenzinski motor zapremine 1,5 litre razvija 156 konjskih snaga i 235 Nm najvišeg obrtnog momenta, ali se njegova moć koristi za rotaciju prednjih točkova samo kada je brzina kretanja vozila poveća. Za te namene sarađuje s dvostepenom transmisijom.

Jasno vam je sigurno, za pogon su uglavnom odgovorni električni motori. U stvari, jedan je motor u verziji s prednjim pogonom, i tada je najveća moć pogonskog sklopa na nivou od 396 „konja“ i maksimalnih 570 Nm obrtnog momenta. Performanse modifikacije s pogonom na obe osovine i dva električna agregata su uslovljene snagom pogonskog sklopa koja iznosi 483 „grla“ i 762 Nm.

Oba hibrida nude trakcione baterije kapaciteta 39,67 kWh. Krstareći domet jednim punjenjem istih (bez aktivacije motora s unutrašnjim sagorevanjem goriva) iznosi 204 kilometara u verziji „s jednom nogom“, dok je u verziji integralnog pogona, autonomija 175 km (prema uzansama opisanim u protokolu WLTP). Deklarisana je potrošnja benzina od 5,55 i 6,3 litara na sto pređenih kilometara, redom.

Ubrzanje do stotke je takođe navedeno: 7,4 i 4,8 sekundi. Predrestilizacijski krosover je takođe posedovao hibridnu verziju, ali je to bio blagi hibrid s dvolitarskim turbo motorom i devetostepenom robotizovanom transmisijom. Posedovao je sistem anlaser-alternator na 48 volti. Snaga te alternative je bila 215 „konja“ i 388 Nm. Međutim, još uvek nije jasno hoće li ta alternativa biti dostupna i nakon modernizacije.

Osveženi Wey Mocca će se pojaviti na domaćem tržištu tokom leta uz malo verovatnu korekciju cena. U ovom trenutku hibridi s oznakom DHT-PHEV staju u rasponu od 43 do 46 hiljada američkih dolara, dok laki hibrid staje od 28 do 33 hiljade dolara.

AutoRepublika

(117)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Voli deda Moču 😜
Sa; vim dometom samo na struju, benzinac rizikuje da zahrđa 😉