1. Home
  2. Prezentacije
  3. Hibridni krosover Wey Lanshan u zadnji čas dobio izgled BMW-a X7
Hibridni krosover Wey Lanshan u zadnji čas dobio izgled BMW-a X7

Hibridni krosover Wey Lanshan u zadnji čas dobio izgled BMW-a X7

199
0
Podelite sa prijateljima:

Ovo je jedan od debitanata gvangžuanskog sajma automobila, ali u početku uopšte nije planiran da izgleda ovako. Krosover se pojavio u sertifikacionoj bazi podataka Narodne Republike Kine još u oktorbru, i tada je poneo ime Wey 80. Međutim, kao što možete brzo zaključiti poređenjem naslovne (i ostalih) i fotografija neposredno ispod, dizajn mu je bitno izmenjen u poslednji čas. Ovo stoga što je tim dizajnera Great Walla bio izložen baražnoj vatri kritika nakon što je javnost videla slike iz javnog registra za homologaciju.

Great Wall Motors, je u međuvremenu čuo sve te kritike i komentare i upriličio hitan tretman izmene crta lica noviteta, i to sve pre debija. Stilisti su čak navodno i analizirali predloge javnih „umetnika“ koji su svoje vizije iznosili u etar putem globalne mreže. Rezultat je pred nama.

Najpre, krosover više nije predstavljen pod cifarskim imenom, već je dobio naziv Lanshan. Kada se prevede s kineskog, ime postaje smisleno i znači „plava planina“, a identifikuje se kao varijetet kafe s Jamajke, pošto od ranije znamo da su neki drugi modeli marke Wey dobili „kafene“ nazive (Mocha, Macchiato, Latte).

Ovo je buduća perjanica brenda, uz napomenu da su kao glavni rivali ovog impozantnog SUV-a viđenioni nazvani Leading Ideal L8 i AITO M7.

Kada se finalni proizvod uporedi s oktobarskom najavom (iz sertifikata), vidi se da je njuška radikalno redizijanirana. Umesto oštrih strelica migavaca, implementirana je (rekli bismo čak „ukradena“ s BMW-a ili Citroena najpre) dvodelna rasveta na mestu farova i dnevnih svetala. Možemo reći da su subjekt promena bili i prednji blatobrani.

Dodatno je izvedeno novo oivičenje prednjeg kraja, ali su zato bokovi pogolemog vozila s povišenim odstojanjem od tla, ostali netaknuti.

Wey Lanshan je uporediv s BMW-om X7, kako i rekosmo maločas, i to ne samo u smislu dizajna prednjeg dela, već i po veličini miriše na ovaj model, ali i na Mercedesov GLS. Naime, kinesko vozilo je dugo 5.156 milimetara, široko je 1.980 mm, dok je visina na nivou od 1.805 mm. Prednju i zadnju osovinu deli razmak od 3.050 mm.

Standardni točkovi podrazumevaju naplatke od 21 cola u serijskoj opremi, ali ne možemo opisati kako izgleda bilo koji deo enterijera jer proizvođač ovde nije bio izdašan u objavama. Jedino što znamo jeste to da je Lanshan viđen kao šestosed, i to kombinaciji koja predviđa zasebne i raskošne fotelje u drugom redu. Iako nema više priča o putničkoj kabini, dostupne su nekakve tehničke specifikacije.

Lanshan spada u kategoriju sekvencijalnih hibrida s pogosnkim sklopom iz porodice LEMON DHT, a on je u upotrebi u različitim varijacijama ostalih modela brendova Wey i Haval. Pod haubom onolike grdosije kuca turbobenzinsko srce ali sa zapreminom koja je ekvivalent polovine najmanjeg motora iz X7-ice. Dakle, motor je jednoipolitarski i on radi kao generator, što će reći da dopunjava trakcionu bateriju.

Istovremeno, krosover pokreću električni motori čija je najveća snaga u ravni s 517 konjskih snaga i 933 Nm obrtnog momenta. Ipak, kapacitet pomenutog baterijskog pakovanja još uvek nije obelodanjen, ali se zna da je domet 180 kilometara, onda kada su pune. Ako u matematiku uzmemo i svo gorivo koje staje u rezervoar, autonomija džina na točkovima doseže 1.200 kilometara. Pride, ovaj Wey ubrzava iz mirovanja do „stotke“ za samo 4,9 sekundi.

Wey Lanshan će u izloge izložbeno-prodajnih salona stići u leto 2023. godine, a više detalja će biti poznato o celom proizvodu i ponudi, pre toga. Očekuje se da novitet na domaćem terenu staje u rasponu od super prihvatljivih 50 do 58 hiljada američkih dolara.

AutoRepublika

(199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments