1. Home
  2. Prezentacije
  3. Osveženi sedan Xpeng P7i dobio dodatnu dozu inteligencije
Osveženi sedan Xpeng P7i dobio dodatnu dozu inteligencije
5

Osveženi sedan Xpeng P7i dobio dodatnu dozu inteligencije

2.00K
5
Podelite sa prijateljima:

Ko prati nas, sigurno je već upoznat s električnom limuzinom po imenu Xpeng P7. Automobil je debitovao krajem 2019. godine i probudio je interesovanje publike zahvaljujući interesantnom stilu. Sada je predstavljena unapređena verzija po imenu Xpeng P7i, i ona je dobila pravo na korišćenje nekih rešenja koja su viđena u najsvežijem modelu marke, u krosoveru zvanom Xpeng G9.

Promene na spoljašnosti vozila su jedva vidne, ali jesu veoma važne. Novi su farovi koji su dva puta manjih gabarita od onih pre restilizacije, dok su oslobođeno mesto zauzela dva lidara. Na taj način je proširena lista senzora i kamera koje se koriste za sprovođenje režima „autopilota“. Osmišljena je i druga generacija sistema XNGP i ona će sada nuditi treći nivo autonomije, ali će to biti dostizano postupno.

Novorazvijen je i stil točkova, tačnije naplataka, dok je revidirana paleta dostupnih nijansi školjke. U paket serijske opreme su uključeni i opcionali koji pomažu u zatvaranju vrata.

U unutrašnjosti vidimo novi dvokraki obruč upravljača, onakav kakav je promovisan na pomenutom krosoveru po imenu G9, a rekonstruisan je i središnji tunel koji sada poseduje niži nivo s pregradom za sitnice. Ekrani na čeonom panelu su isti, ali je unapređena njihova elektronika.

Instaliran je napredni kontrolni procesor Snapdragon 8155P umesto (već) prevaziđenog po imenu Snapdragon 820A. Nova je i matrica Xmart OS 4.0, dok je funkcija upravljanja izricanjem glasovnih komandi proširena. Prednja sedišta su inovirana i sada nude izraženiju bočnu podršku.

Za divno čudo, ovde kod restilizacije imamo šta da kažemo i novina u mehanici. Kod verzije s pogonom na zadnjoj osovini je uvećana snaga električnog motora, pa više nije 267 „konja“ i 390 Nm obrtnog momenta, već je 276 „grla“ i 440 Nm.

U verziji s najviše prestiža i pogonom na sva četiri točka, onoj s dva motora, nazvanoj Xpeng P7i Performance, sada se može računati sa 472 konjske snage (196 napred i 276 nazad) uz 757 Nm obrtnog momenta, dok je ranije to bilo 430 konjskih snaga i 655 Nm. Deklarisano vreme potrebno za sprint iz mesta do „stotke“ je bilo 4,5 sekundi, ali sada traje kraće za šest desetinki.

Avaj, nema informacija o trakcionoj bateriji. Mislimo na zvanično publikovane podatke. Do sada je bazičnu verziju „sedmice“ obogaćivala baterija litijum-gvožđe-fosfat, ukupnog kapaciteta 60,2 kWh, dok su prestižnija izdanja dobijala pakovanja od 71 do 78 kWh (modifikacije sa zadnjim pogonom) dok je na  80,9 kWh bateriju mogao da računa vlasnik alternative s integralnim pogonom. Najverovatnije je da će nakon zatezanja bora, kapacitet baterija biti impresivniji.

Novi Xpeng P7i na kineskom tržištu kreće s prodajom negde tokom leta. Pre restilizacije je startovao s cenom od oko 30 hiljada američkih dolara i verovatno je da će doći do rasta cene. Više automobila će se dobijati za više para…

AutoRepublika

(1998)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Tradicija

Samo treba pogledati SAT od ove zadnje nedelje i sve će vam g.Alvirović pojasniti o WW električnim automobilima.

Pera T.

Tom Alvirovicu, koga ja odavno ne gledam jer je mnogo naporan, treba uraditi 2 stvari: 1. svezati mu ruke da ne mlatara sa njima kao pomahnitao 2. Objasniti mu da se ne obraca gledaocima potencirajuci i naglasavajuci svaku drugu rec kao da su gledaoci imbecili.

Zoca

U Kini iako jeftinji od Tesle 3 losije se prodaje.?!?..U Norveskoj je skuplji od istog vozila za 5 000 evra ..Nivoi opreme bazni..P.S.Kako se sad Kinezi ka Rusiju okrecu ,kad je Snapdragon Made in USA?🤣🤣🤣

MIG 29

Uporedjivanje sa Teslom ne mora biti odlučujuce o tome dali je neki model uspešan ili nije. Tesla je kategorija za sebe. Jer ako bi svakog talentovanog fudbalera uporedjivao da Ronaldinjom, onda ni jedan ne zna da igra fudbal.

Matori

Ja samo nigde ne vidim „sedan“ u ovoj vesti.