1. Home
  2. Prezentacije
  3. Nissan Note se izdigao na štiklice pa dobio sufiks Autech Crossover
Nissan Note se izdigao na štiklice pa dobio sufiks Autech Crossover
0

Nissan Note se izdigao na štiklice pa dobio sufiks Autech Crossover

211
0
Podelite sa prijateljima:

Nissanov mališan Note je imao modifikaciju odignutu od tla i u prošlosti, ali se u aktuelnom naraštaju potkomakta pojavljeje tek sada, dok su razlike u odnosu na bazični model prevazišle ekskluzivno dekorativne dodatke na karoseriji. A ti dodaci su i sada tu, pa tako na novajliji vidimo plastične oplate u zoni lukova iznad točkova i generalno u donjoj sekciji bokova, a montirani su i nosači za prtljag na krovu.

Ali, sada imamo još neka poboljšanja. Da vidimo o čemu se radi i da vam pružimo osnov za rasuđivanje ima li smisla odvojiti više keša za više centimetara u visinu.

Dakle, instalirane su nove opruge, a novi su i amortizeri. Pneumatici su višeg profila od onih koji se montiraju na felne heča, pa tako ovde sada gume nose markaciju 195/60 R16. Sve ovo je učinjeno kako bi se odstojanje od podloge uvećalo za 25 milimetara, ali je opet teško nazvati klirens koji se na kraju dobija a koji meri 145 milimetara, nekim posebnim postignućem. Rekonfigurisan je i nivo asistencije na obruču upravljača.

Što se tiče ostalih unapređenja, ako se tako može nazvati i intervencija u kojoj je zamenjena rešetka hladnjaka, dok su klasična kućišta retrovizora iz heča sada postali komadi plastike u srebrnoj boji. Dodata su i dnevna svetla na prednjem braniku i tu je posebno zanimljivo što daju plavičasti odsjaj. A u putničkoj kabini možemo videti neobične presvlake od lažne kože s plavim štepom.

Kao što je to slučaj i kod bazičnog izvođenja, to jest heča s oznakom Note, tako i kod verzije (Nissan Note) Autech Crossover (što je zvanično ime noviteta), jedino ga je moguće dobiti opremljenog hibridnim pogonskim sklopom komercijalnog naziva e-Power. Ta mašinerija kombinuje atmosferski benzinac zapremine 1,2 litra sa 82 konjske snage i elektromotor(e).

Zanimljivo je da termički motor nije zadužen za pokretanje pogonskih točkova, već radi u funkciji proizvodnje struje za rad trakcionog električnog motora na prednjoj osovini. Taj agregat razvija 116 konjskih snaga, ali Autech Crossover može imati i jedan elektromotor na zadnjoj osovini, u kom slučaju on dobija dodatnih 68 konjskih snaga. Kada se novajlija pojavi u takvom, to jest 4×4 izdanju, onda i klirens raste na 15 centimetara.

Novi Crossover će montirati divizija Nissan’s Autech, čije je inače zaduženje da proizvodi dekorativne elemente karoserije na modelima namenjenim domaćim kupcima. Međutim, Nissan Note Autech Crossover se samostalno pojavljuje u prodajnim katalozima azijskog proizvođača, i nije najavljen kao nekakva tjunerska egzibicija originalnog heča, niti je kao takav deo ponude bazičnog Nissana Notea.

Cene novog „kao krosovera koji je kao terenac“ u Japanu kreću od nemalih 22.800 američkih dolara.

AutoRepublika

(211)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments