1. Home
  2. Prezentacije
  3. Podmlađen Exeed VX s enterijerom „ko’ u Mercedesa“
Podmlađen Exeed VX s enterijerom „ko’ u Mercedesa“
0

Podmlađen Exeed VX s enterijerom „ko’ u Mercedesa“

2.39K
0
Podelite sa prijateljima:

Glavni junak ove priče, veliki krosover Exeed VX je debitovao na matičnom, kineskom tržištu pre manje od tri godine, ali je planirano podmlađivanje već obavljeno. Gledajući od spolja, vozilo se skoro uopšte ne razlikuje od prošlogodišnje bazične verzije s dva reda sedišta, umesto konfiguracije s tri reda, izuzev za dekor koji izgleda kao da je hromiran koji je implementiran umesto crnih, sjajnih površina.

Ali, zato je putnička kabina bila mesto gde su se razvojni timovi razmahali s novim idejama.

Glavna inovacija se tiče frontalnog panela krosovera iz Azije, gde je arhitektura i dizajn direktno poveziv s električnim adutom Mercedesa, onom koji nosi nalepnicu EQS i koji poseduje takozvani hiperekran (Hyperscreen). Celom širinom kabine se prostire ovaj ekran prekriven staklenim poklopcem. Integriše tri ekrana i otvore za upumpavanje svežeg (ili kabinskog, recikliranog) vazduha.

Nov je obruč upravljača s tasterima osetljivim na dodir, dok je ručica postavljena s desne strane odgovorna za upravljanje izmenama stepena prenosa transmisije, baš kao u Mercedesima iz prošle decenije. Dodatnu sličnost s Mercedesovim idejama bude i komande za podešavanje položaja sedišta, a koje su locirane na unutrašnjoj strani vrata.

Ugrađena su više komforna sedišta. Napred ne samo da pružaju grejanje i ventilaciju, već i funkciju vibracione masaže. Drugi red sada ima ventilaciju dok treći red poseduje sklopive naslone. Još jedna nova opcija se zove aktivno poništavanje buke (Active Noise Cancellation). Naposletku, verzija sa šest mesta za sedenje logično nudi drugi red sa zasebnim sedištima.

Nema informacija o promenama u segmentu tehnologije. Sada se Exeed VX nudi samo s turbobenzisnkim motorom s oznakom 2.0 TGDI i  261 konjskih snaga i 400 Nm obrtnog momenta. Menjač je sedmostepeni preselektivni robotizovan. Pogon može biti prednji ili integralni. Osveženi krosover će se pojaviti na lokalnom tržištu tokom aprila.

Pre desetak dana smo doneli članak o modelu marke Chery, koja je patronska u odnosu na Exeed, ali nudi manje prestižna vozila. Evo još jednog krosovera koji je impresioniran Mercedesovim proizvodima.

AutoRepublika

(2385)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments